Over Pharming

Onder Nederlandse beleggers is Pharming een populair en veel verhandeld aandeel. Hoogste tijd om er wat meer over te vertellen. Pharming is een Nederlands biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve medicijnen ontwikkelt. Dit doen ze voor zeldzame en/of zeer moeilijk te behandelen aandoeningen. Pharming is vooral bekend van het medicijn RUCONEST. Andere bekende Nederlandse biotechbedrijven zijn Galapagos, Biogen en Kiadis Pharma. 

Hoe verdient Pharming geld?

Pharming verdient op dit moment vooral aan het medicijn RUCONEST. Dit is een medicinaal eiwit dat wordt gebruikt als geneesmiddel bij HAE. Dit is een zeldzame, genetische aandoening waarbij patiënten acuut, pijnlijke zwellingen krijgen. De ontwikkeling van dit medicijn duurde jaren en was erg kostbaar. Pas nadat de Amerikaanse Food and Drug Adminstration (FDA) RUCONEST toestond op de Amerikaanse markt, begon Pharming omzet te draaien. Pas in 2017 schreef Pharming voor het eerst in 20 jaar groene cijfers.

Verwachting voor de toekomst bij Pharming?

Eind 2020 richt Pharming zich voornamelijk op de ontwikkeling van een medicijn tegen Acuut Nierfalen (AKI), zwangerschapsvergiftiging, de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry. Onderzoek, ontwikkeling, de testfase en de uiteindelijke goedkeuring door toezichthouders is een langdurig en kostbaar proces. Zonder garanties op succes. Maar als een medicijn wordt goedgekeurd en op de markt komt, dan kan de vlag uit. Voor zowel de patiënten als de aandeelhouders. 

Overnames 

In 2006 nam Galapagos ProSkelia over van ProStrakan. Met deze overname verkreeg Galapagos R&D activiteiten en een productportfolio gericht op aandoeningen van bovenste en onderste ledematen. Vier jaar later werden de onderzoeksactiviteiten van GSK in Zagreb overgenomen. Dit centrum wordt tot op heden gebruikt om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken. 

Beleggen in biotech

Behalve het individuele aandeel Galapagos zijn er meer manieren om in de biotech sector te investeren, zoals verschillende beleggingsfondsen en ETF's. Wil u meer weten over de verschillen mogelijkheden voor beleggen in biotech?

Lees dan ook eens dit artikel over beleggen in biotech.

Beleggen in aandelen Pharming

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Pharming? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start vandaag nog of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Start nu met beleggen >

Investeren in individuele aandelen

Voordat u in individuele aandelen investeert is het verstandig u vooraf goed te verdiepen in deze bedrijven. Beleggen kent immers risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Pharming en de stier Herman

Wereldnieuws, Kamervragen, een genetisch gemodificeerde stier en als ontknoping helaas geen medicijn. De naam Pharming is onlosmakelijk verbonden met stier Herman. Herman – geboren in 1990 - droeg een menselijk gen met zich mee. Dit gen zorgt voor menselijk lactoferrine voor in de melk. Dit zou dan dienen als geneesmiddel. Helaas waren er teveel complicaties. Herman werd ingeslapen in 2004 en is nu te bewonderen in het Leids Natuurhistorisch museum Naturalis.

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.