Over Philips

Het vindt zijn oorsprong in Eindhoven, maar verhuisde in 1999 met zijn hoofdkantoor naar Amsterdam. Voetbalclub PSV werd opgericht als sportvereniging van Philips-medewerkers. Het aandeel Philips is populair onder Nederlandse beleggers.

Geschiedenis Philips

Philips bouwde in eerste instantie faam op met de productie van gloeilampen. Andere bekende producten zijn het Senseo koffieapparaat en Ambilight televisies. In 2014 kondigde Philips aan zich te gaan opsplitsen in twee zelfstandige bedrijven. Eén ervan focust zich op verlichting, de ander op gezondheid en consumenten. De beursgang van Philips Lighting vond plaats op 27 mei 2016.

Beleggen in aandelen Philips

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Philips? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandeel philips
Aandelen philips

Philips Lighting wordt zelfstandig

Niet geheel onverwacht gaat Philips de lampendivisie naar de beurs brengen. In eerste instantie werd geprobeerd om het bedrijf in zijn geheel aan een private equity-partij te verkopen, maar dat is niet gelukt. Nu dus naar de beurs, waarbij 25% van de beschikbare aandelen aangeboden zal worden. Met een openingskoers van € 21 noteerde het fonds direct 5% boven de introductieprijs.

Lees nu alles over de beursgang. 

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.