Over Prosus

Het Zuid Afrikaanse bedrijf Naspers gaat naar de beurs in Amsterdam. Dit nieuwe aandeel gaat Prosus heten. Het media- en internetbedrijf brengt alle wereldwijde activiteiten (behalve de Afrikaanse) onder dit nieuwe Prosus. Met de beursgang van Naspers heeft de AEX er gelijk een zwaargewicht bij, want alleen Unilever en Shell zijn groter.

Feiten over Prosus (Naspers)

  • Naspers heeft belangen in Delivery Hero, Mail.ru, OLX en Makemytrip.
  • Prosus zet vol in op machine learning – een deelgebied van kunstmatige intelligentie.
  • Naspers komt van Nasionale Pers. Dit was het moederbedrijf van ‘Die Burger’. Een Zuid Afrikaanse krant uit de tijd van de Apartheid.

Aandelen Prosus kopen

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Prosus? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Beursgang Prosus op de beurs van Amsterdam

De IPO van Prosus staat gepland op 11 september 2019. Naar verwachting (en volgens het prospectus) krijgt het aandeel Prosus een waardering van maar liefst 100 miljard dollar. Een forse beursgang dus.

Aandeel in Tencent

Op dit moment heeft Prosus een belang van 31% in Tencent. Tencent is een gigantisch Chinees mediaconglomeraat, vergelijkbaar met Facebook. Tencent is het moederbedrijf van onder andere de sociale media- en gameplatforms WeChat, QQ en Tencent Games. Vooral WeChat is volgens analisten een goudmijn, mede omdat ermee betaald kan worden. Verder worden er (nog) geen advertenties getoond. Naspers geeft aan om in de toekomst stevig te investeren in kunstmatige intelligentie. Een aandeel Prosus is dus vooral een aandeel in Tencent.

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.