Over Randstad

Randstad vindt haar oorsprong in 1960 wanneer oprichter Frits Goldschmeding tijdens zijn studie gefascineerd raakte door het inzetten van tijdelijke werkkrachten. Na het onderzoeken van deze mogelijkheid via een afstudeerscriptie startte hij enkele jaren later zijn onderneming. Dit "Uitzendbureau Amstelveen", dat in het eerste jaar een winst behaalde van 9,53 gulden zou uitgroeien tot miljardenbedrijf Randstad.

Vier jaar na oprichting werd de naam van Uitzendbureau Amstelveen veranderd in Randstad waarna snel werd geëxpandeerd naar het buitenland. Tien jaar na oprichting heeft Randstad al 32 vestigingen verspreidt door Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

Overnames door Randstad

Naast organische groei is Randstad ook groot geworden door het overnamen van branchegenoten en andere interessante overnamekandidaten. Zo werd in 1984 werd concurrent Tempo-Team overgenomen door Randstad. In plaats van het volledig integreren van dit bedrijf gaat het bedrijf door het leven als een apart merk. Ook werd in dat jaar schoonmaakbedrijf Lavold aangekocht. In 1992 werd de grootste acquisitie tot op heden gedaan: Flex Holding werd aan de groep toegevoegd. Dit bedrijf richt zich op inhouse dienstverlening bij grote industriële klanten.

Anno 2018 heeft Randstad een omzet van ruim 23 miljard, bijna 38.000 werknemers, bijna 4900 kantoren in 39 landen en zijn er ongeveer 669.000 arbeidskrachten actief via het bedrijf.

Aandelen Randstad

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Randstad? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Populariteit aandeel Randstad

Het aandeel Randstad blijk een solide aandeel. Ondanks een koersdaling in het afgelopen jaar naar tot onder de 40 euro blijft het een aandeel dat in trek is bij beleggers. In de Binck beleggers top 200 van 2016 én die van 2018 is Randstad terug te vinden op de 19e plaats.

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.