Geschiedenis van Siemens

Siemens & Halske, de voorloper van het huidige Siemens, werd op 12 oktober 1847 opgericht door Werner von Siemens en Johann Georg Halske. Hun bedrijf draaide om hun uitvinding welke een naald gebruikte om naar de reeks letters te verwijzen op een telegraaf, in plaats van morsecode te gebruiken.

In 1848 bouwde het bedrijf de eerste langeafstandstelegraaflijn in Europa; 500 km van Berlijn naar Frankfurt am Main. In 1850 begon de jongere broer van de oprichter, Carl Wilhelm Siemens, het bedrijf in Londen te vertegenwoordigen. Het bureau in Londen werd een filiaal in 1858. In de jaren 50 van de 19e eeuw was het bedrijf betrokken bij de bouw van telegraafnetwerken over lange afstanden in Rusland. In 1855 werd in St. Petersburg, Rusland, een filiaal geopend onder leiding van een andere broer, Carl Heinrich von Siemens. In 1867 voltooide Siemens de monumentale Indo-Europese telegraaflijn die zich uitstrekt over 11.000 km van Londen naar Calcutta.

De uitvindingen bleven komen en in 1881 werd een wisselstroomdynamo ontwikkeld welke, aangedreven door een watermolen, werd gebruikt om ’s werelds eerste elektrische straatverlichting in Godalming, Verenigd Koninkrijk, te introduceren. Siemens bleef verder groeien en ging zich ook richten op het ontwikkelen van elektrische treinen en gloeilampen. Het Siemens dat wij kennen is ontstaan in 1966 toen Siemens & Halske AG fuseerde met Siemens-Schuckertwerke AG en Siemens-Reiniger-Werke AG.

Anno 2019 is Siemens uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met activiteiten die ondervedeeld zijn in de volgende categorieën: Power & Gas, Wind Power and Renewables, Energy Management, Building Technologies, Mobility, Digital Factory, Process Industries and Drives, Healthineers en Financial Services Division.

Beleggen in aandelen Siemens

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met aandelen Siemens? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie over het aandeel Siemens. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Feiten over Siemens

  • Siemens opereert in circa 190 landen en heeft ruim 350.000 werknemers
  • Eind 2017 waren er bijna 3.000 Nederlandse werknemers in dienst bij Siemens
  • De hoofdkantoren bevinden zich in Berlijn en München. 
  • De omzet van Siemens in 2017 bedroeg ruim 83 miljard euro
  • In maart 2018 heeft het bedrijfsonderdeel Siemens Healthineers AG een eigen beursnotering gekregen.

Siemens Healthineers AG

Siemens Healthineers, een dochterbedrijf van Siemens, is gespecialiseerd in medische systemen en heeft sinds 16 maart 2018 een notering op de beurs van Frankfurt onafhankelijk van het moederbedrijf zelf. Met deze beursgang wilde CEO van Siemens, Joe Kaeser, kapitaal vrijmaken voor Siemens zelf, maar ook Siemens Healthineers meer vrijheid geven om zelfstandig te opereren en in staat te stellen zelf overnames te financieren. 

aandelen siemens

Alle populaire Duitse aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in verschillende populaire Duitse aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.