Beursgang Spotify

Op 3 april 2018 ging Spotify naar de beurs in New York. Dit ging net even iets anders als de standaard beursgang. Opvallend is dat het bedrijf koos voor een zogenaamde ‘direct listing’, waarbij geen nieuwe aandelen worden uitgegeven of geld opgehaald, maar slechts een beursnotering en publieke verhandelbaarheid wordt geregeld voor de huidige uitstaande aandelen. Hierdoor was er geen introductiekoers maar werd de eerste koers bepaald door te kijken naar de koop- en verkooporders die werden opgegeven. Geschat werd dat Spotify een waardering van $ 20 tot $ 25 miljard zou krijgen. Echter ging het aandeel beter van start en kreeg het een waardering van $ 30 miljard met een individueel aandeelprijs van $165,90.

Feiten over Spotify

  • Spotify heeft maar dan 40 miljoen nummers online staan
  • Spotify heeft 87 miljoen betalende gebruikers
  • Spotify is beschikbaar in 78 landen
  • Spotify heeft maandelijks meer dan 200 miljoen gebruikers
  • De omzet van Spotify in het derde kwartaal van 2018 was 1.352 miljoen euro

Aandeel Spotify

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met aandelen Spotify? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie over het aandeel Spotify. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Geschiedenis van Spotify

Spotify is in 2006 opgericht door de Zweden Daniel Ek en Martin Lorentzon. Hun motto is: zorgen dat iedereen altijd alle nummers die hij of zij wil beluisteren kan beluisteren. Echter ging dit niet zonder horten of stoten. Zo waren er in 2011 een aantal kleinere platenmaatschappijen die hun artiesten en muziek verwijderden uit Spotify door de, volgens hun, te lage vergoeding. In 2013 kwam er nog meer druk op te staan toen bekend werd dat Spotify artiesten ongeveer $ 0,007 betaalde per stream van minimaal 30 seconden. Grote namen zoals Taylor Swift, Prince en Neil Young hebben hun muziek hierdoor verwijderd van Spotify. Echter kwam het nieuwe album van Taylor Swift, Reputation, wel weer op Spotify te staan toen het gelanceerd werd in 2017.

New York klaar voor beursgang Spotify

Spotify swingend naar de beurs. Na de opmars van Amazon, Apple en Google en de veelbesproken beursgangen van onder meer Twitter, Facebook en Snapchat krijgt op 3 april opnieuw een beroemd tech-bedrijf een notering aan de beurs van New York. Het Zweedse Spotify, de grootste muziekstreamingdienst ter wereld, maakt zich op voor een swingende entree op Wall Street. Lees meer...

aandelen spotify
aandeel spotify

Tien aandelen waar muziek in zit

Muzieksector in de schijnwerpers dankzij naderende beursgang Spotify. Het zijn beroemde eerste zinnen uit de song ‘The Wall Street Shuffle’ van de Britse popgroep 10CC. Het nummer, dat al is uitgebracht in 1974, is al bijna 4 miljoen keer beluisterd op de populaire muziekstreamingdienst Spotify. Lees meer...

Alle populaire NSYE aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NYSE aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.