Alles over het bedrijf en de aandelen Tesla


Beurslieveling

Onder beleggers is Tesla in korte tijd uitgegroeid tot beurslieveling. Tesla bouwt elektrische auto's die opvallen door hun luxe uitstraling. De naam is afkomstig van Nicolas Tesla, de Servische elektrotechnicus en uitvinder van onder andere de wisselstroomgenerator. Tesla Motors werd in 2003 opgericht en een jaar later trad uitvinder Elon Musk toe als CEO.

Nederland

Het hoofdkwartier van Tesla staat in Californië en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam. In Tilburg worden de auto’s voor de Europese markt in elkaar gezet. Tesla is een van de snelst groeiende bedrijven ooit, maar mede door de ongelooflijke hoge kosten voor onderzoek en ontwikkeling, wordt er nog geen winst gemaakt.

Roadster

De eerste Tesla die van de band rolde was de Roadster. Daarna volgde de Tesla Model S en in 2015 de Tesla Model X. Vooral de Model S bracht een ware revolutie te weeg. Deze auto kon met een enkele acculading van Amsterdam naar Parijs rijden.

Beleggen in aandelen Tesla

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Tesla? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Voordat u in individuele aandelen investeert is het verstandig u goed te verdiepen in deze bedrijven. Beleggen kent immers risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Feiten Tesla

  • Het Europesche distributiecentrum van Tesla ligt in Tilburg
  • In Tilburg worden wekelijks 450 Tesla's geassembleerd.
  • In 2020 produceerde Tesla voor het eerst een half miljoen auto's. De afzet bleef net onder de 500.000 steken.
  • Noorwegen is in 2020 het eerste land waar er meer electrische auto's zijn verkocht dan brandstof of hybride.
aandelen telsa

Tesla markeert switch Nederlandse belegger naar VS en tech

Het aandeel Tesla is ongekend populair bij Binck-beleggers. In augustus (2020) was Tesla niet alleen het meest verhandelde fonds qua transactiewaarde, maar stormde het aandeel ook qua belegd vermogen de top-10 van BinckBank-beleggers binnen en werd en passant ook nog Apple gepasseerd als populairste VS-fonds.

Lees meer...

Tesla short of long?

Heeft een ritje met Tesla nog zin? Dat was begin deze week de grote vraag voor beleggers na alle commotie van de afgelopen dagen. Long in het autoaandeel of toch maar Tesla short?

Lees nu de hele blog!

aandeel tesla

Alle populaire NASDAQ aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NASDAQ aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.