Waar komt Total vandaan?

Total is een Franse oliemaatschappij die stamt uit 1924. Opgericht na de Eerste Wereldoorlog toen de essentie van eigen oliebronnen toenam voor de Franse overheid. Na de overname van het Duitse deel (25%) van de Turkse Petroleum Company begon het allemaal voor Total. Door de jaren heen is het bedrijf enorm gegroeid en zijn er verschillende overnames gedaan. De laatste overname was in augustus 2017 van het Deense Maersk Oil voor een bedrag van 6.35 miljard euro. Total behoort al jaren tot de befaamde ‘Supermajor’ maatschappijen: de zes grootste staats-onafhankelijke oliemaatschappijen van de wereld.

Feiten over Total

  • De omzet van Total bedroeg in 2017 171.5 miljard euro
  • De winst van Total bedroeg 8.6 miljard euro in datzelfde jaar
  • Total had in 2017 98.277 medewerkers in dienst
  • Hiervan werken er in Nederland 2.500 mensen
  • Total heeft 350 tankstations in Nederland

Aandeel Total

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met aandelen Total? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie over het aandeel Total. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandelen total
aandeel total

Dividend bij Total

Total is voor vele beleggers een aandeel dat goed is voor een aardig rendement door het dividend dat wordt uitgekeerd. In 2017 was het voorstel om een dividenduitkering te doen van € 2,48 per aandeel. Daarnaast werd geopperd om in de periode 2018 t/m 2020 het dividend te verhogen met nog eens 10%.

Alle populaire Franse aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in meerdere Franse aandelen te beleggen. Leer nu meer over:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.