Beursgang Uber

Je kon met Uber al een taxiritje maken naar Schiphol. Vanaf 10 mei 2019 kun je ook een ritje maken op de beurs. De geruchten waren er al langer, maar zijn eindelijk werkelijkheid geworden. 

De papieren zijn officieel ingeleverd bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. En hiermee heeft Uber een belangrijke stap gezet in de richting van misschien wel een van de grootste beursgangen van een technologiebedrijf ooit! De eerste voorzichtige schattingen spreken van een waardering van 120 miljard dollar (dat zijn 9 nullen!). Dat is niet verkeerd voor een taxibedrijf, maar de ambities rijken verder. Veel verder.

Uber naar de beurs: In voor een kort ritje?

Taxiplatform krijgt op 10 mei notering op Wall Street. Een kleine investering, een kort ritje en dan weer met een goed gevoel uitstappen. Voor veel beleggers klinkt dit als muziek in de oren.

Lees meer...

Aandelen Uber

Wat is Uber?

Een taxibedrijf uit San Francisco? Uber is een disruptieve tech-startup met een unieke visie op het openbreken van de wereld van transport en logistiek. Op dit moment biedt Uber wereldwijd - via een app en algoritme - taxiritten aan. Vaak goedkoper dan reguliere taxi’s. In het kielzog volgen andere initiatieven als Uber Eats, Uber Health en Uber Freight.

Controverse Uber

Van geheel onbesproken gedrag is de startup niet. Afgelopen jaren kwam Uber geregeld negatief in het nieuws. Zo veroordeelde de rechter Uber voor misstanden onder het personeel (discriminatie) en het verzwijgen van datahacks. In Nederland en de Europese Unie is UberPop verboden door de rechter.

Beleggen in het aandeel Uber

Wil je meer informatie over beleggen of wil je aan de slag met het aandeel Uber? Open dan snel jouw rekening bij BinckBank. Dan ontvang je tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Feiten over Uber

  • Actief in 65 landen en 700 steden
  • Wereldwijd 75 miljoen gebruikers
  • 36,2 miljard doller omzet
  • Uber Eats maakt gebruik van 60.000 restaurants in 250 steden
  • Eind 2018 maakt Uber nog geen winst

Groei, groei, groei?

De groei voor de toekomst komt dus van nieuwe diensten die de markt openbreken tot voorbij de grenzen die we nu kennen. Zo kan Uber bijvoorbeeld deelfietsen beschikbaar maken in China en India en met de introductie van zelfrijdende auto’s en drones wordt reizen, logistiek en vervoer compleet anders. Wordt Uber de nieuwe Google? De tijd zal het leren.

aandeel uber

Alle populaire NASDAQ aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NASDAQ aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien je zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doe je dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren je om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan je de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.