Beursgang Uber

Met Uber kon u al een taxiritje maken naar Schiphol. Sinds 10 mei 2019 kunt u ook een ritje maken op de beurs. De introductie van de taxi-app is echter op een grote teleurstelling uitgelopen. Aandelen Uber werden voor de beursgang gewaardeerd op 45 dollar. De openingskoers was echter 7 procent lager: 42 dollar. Daarmee werd duidelijk dat beleggers duidelijk niet bereid waren om de prijs van 45 dollar te betalen voor de aandelen. 

Wie echter voor de 42 dollar aandelen Uber in zijn portefeuille had opgenomen kwam ook van een koude kermis thuis. Mede dankzij negatieve berichtgeving en onrust op de beurs was het aandeel Uber medio oktober 2019 nog maar 30 euro waard. 

Uber naar de beurs: In voor een kort ritje?

Taxiplatform kreeg op 10 mei notering op Wall Street. Een kleine investering, een kort ritje en dan weer met een goed gevoel uitstappen. Voor veel beleggers klonk dit als muziek in de oren.

Lees meer...

Aandelen Uber

Wat is Uber?

Een taxibedrijf uit San Francisco? Uber is een disruptieve tech-startup met een unieke visie op het openbreken van de wereld van transport en logistiek. Op dit moment biedt Uber wereldwijd - via een app en algoritme - taxiritten aan. Vaak goedkoper dan reguliere taxi’s. In het kielzog volgen andere initiatieven als Uber Eats, Uber Health en Uber Freight.

Controverse Uber

Van geheel onbesproken gedrag is de startup niet. Afgelopen jaren kwam Uber geregeld negatief in het nieuws. Zo veroordeelde de rechter Uber voor misstanden onder het personeel (discriminatie) en het verzwijgen van datahacks. In Nederland en de Europese Unie is UberPop verboden door de rechter.

Beleggen in het aandeel Uber

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Uber? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Feiten over Uber

  • Actief in 65 landen en 700 steden
  • Wereldwijd 75 miljoen gebruikers
  • 36,2 miljard doller omzet
  • Uber Eats maakt gebruik van 60.000 restaurants in 250 steden
  • Eind 2018 maakt Uber nog geen winst

Groei, groei, groei?

De groei voor de toekomst komt dus van nieuwe diensten die de markt openbreken tot voorbij de grenzen die we nu kennen. Zo kan Uber bijvoorbeeld deelfietsen beschikbaar maken in China en India en met de introductie van zelfrijdende auto’s en drones wordt reizen, logistiek en vervoer compleet anders. Wordt Uber de nieuwe Google? De tijd zal het leren.

aandeel uber

Alle populaire NASDAQ aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NASDAQ aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.