Beursgang Uber

Je kon met Uber al een taxiritje maken naar Schiphol. Straks kun je misschien ook een ritje maken op de beurs. Want de geruchten waren er al langer, maar nu lijkt het toch echt werkelijkheid te worden. Uber gaat naar de beurs! Deze beursgang (of IPO) gaat begin 2019 plaatsvinden.

De papieren zijn officieel ingeleverd bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. En hiermee heeft Uber een belangrijke stap gezet in de richting van misschien wel een van de grootste beursgangen van een technologiebedrijf ooit! De eerste voorzichtige schattingen spreken van een waardering van 120 miljard dollar (dat zijn 9 nullen!). Dat is niet verkeerd voor een taxibedrijf, maar de ambities rijken verder. Veel verder.

Wat is Uber?

Een taxibedrijf uit San Francisco? Uber is een disruptieve tech-startup met een unieke visie op het openbreken van de wereld van transport en logistiek. Op dit moment biedt Uber wereldwijd - via een app en algoritme - taxiritten aan. Vaak goedkoper dan reguliere taxi’s. In het kielzog volgen andere initiatieven als Uber Eats, Uber Health en Uber Freight.

Groei, groei, groei?

De groei voor de toekomst komt dus van nieuwe diensten die de markt openbreken tot voorbij de grenzen die we nu kennen. Zo kan Uber bijvoorbeeld deelfietsen beschikbaar maken in China en India en met de introductie van zelfrijdende auto’s en drones wordt reizen, logistiek en vervoer compleet anders. Wordt Uber de nieuwe Google? De tijd zal het leren.

Controverse Uber

Van geheel onbesproken gedrag is de startup niet. Afgelopen jaren kwam Uber geregeld negatief in het nieuws. Zo veroordeelde de rechter Uber voor misstanden onder het personeel (discriminatie) en het verzwijgen van datahacks. In Nederland en de Europese Unie is UberPop verboden door de rechter.

Feiten over Uber

  • Actief in 65 landen en 700 steden
  • Wereldwijd 75 miljoen gebruikers
  • 36,2 miljard doller omzet
  • Uber Eats maakt gebruik van 60.000 restaurants in 250 steden
  • Eind 2018 maakt Uber nog geen winst

Beleggen in het aandeel Uber

Nederlandse particuliere beleggers kunnen zich niet inschrijven voor de emissie. Inschrijven is vooralsnog alleen mogelijk voor professionele partijen als hedgefunds en pensioenfondsen. Zodra de aandelen zijn genoteerd op de beurs kun je er bij BinckBank uiteraard al in beleggen. We bieden je hierbij fundamentele kerncijfers en onafhankelijke adviezen om zo goed mogelijk te ondersteunen.

Alle populaire tech-aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in bijzonder veel tech-aandelen te beleggen. Leer nu meer over AdyenApple, AlibabaASMLFacebookGoogle, MicrosoftNetflix, NintendoTinder en Uber.

Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 500 transactietegoed.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien je zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doe je dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren je om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan je de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.