Unibail-Rodamco-Westfield is een van de grotere en bekendere vastgoedconcerns, en actief in Europa en de VS. De inkomsten komen voornamelijk van de verhuur van winkels, kantoren, winkelcentra en congrescentra. En dan vooral in het hogere segment. Dat wil zeggen panden en winkels op A-locaties. Ook wel vlaggenschipbestemmingen genoemd.

Aandeel Unibail-Rodamco-Westfield

Het hoofdkantoor van Unibail-Rodamco-Westfield (U.R.W.) bevindt zich in Parijs en het aandeel wordt verhandeld op de beurs van Parijs en Amsterdam en is opgenomen in de Euronext 100 en Euro Stoxx 50. Het bedrijf heeft zo’n 3700 werknemers in dienst. Sinds de overname van Westfield behoort vastgoed in de V.S. nu ook tot de vastgoedportefeuille.

Enkele bekende voorbeelden van beheerd vastgoed zijn JFK International Airport, Forum Les Halles en het nieuwe New Yorkse World Trade Centre. In Nederland is de aanwezigheid beperkt, maar het grootste winkelcentrum in Nederland, the Westfield Mall of the Netherlands en stadshart Amstelveen zijn bekende blikvangers.

Geschiedenis van Unibail-Rodamco-Westfield

Bij elke overname wordt de naam langer. Laten we beginnen bij Unibail. Unibail was een Frans vastgoedfonds die een Nederlandse bekende op de beurs overnam in 2017. Rodamco Europe werd in 1979 opgericht als vastgoedfonds van het Rotterdamsch Beleggings Consortium, beter bekend als Robeco. Rodamco Europe was de grootste beheerder van Europees vastgoed en met deze overname plaatste Unibail Rodamco zich in een dominante positie op de westerse vastgoedmarkt. Maar vastgoed in de V.S. ontbrak nog in de portefeuille. Tot 2018. Toen werd Westfield overgenomen voor een slordige € 21 mld. Vanaf dat moment beheerde U.R.W. meer dan 100 winkelcentra op gewilde A-locaties in grote steden.

Dividend Unibail-Rodamco-Westfield

Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield is bekend als hoog dividendaandeel. In Nederland is Unibail-Rodamco namelijk geregistreerd als fiscale beleggingsinstelling. En dit betekent onder andere dat alle winst moet worden uitgekeerd aan de aandeelhouders, als dividend in dit geval.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten vormen geen garantie voor de toekomst.

Commercieel vastgoed en de coronacrisis

De winkelstraat en winkelcentrum hadden het al zwaar. Steeds meer transacties in steeds meer producten verschuiven naar online. Maar met de coronacrisis gaat het helemaal hard. Ook Unibail-Rodamco-Westfield merkt dit in de cijfers. In de eerste helft van 2020 bedroeg het nettoverlies € 3,7 mld. Een herstructurering moet URW uit de rode cijfers halen en de schuldenlast drastisch verminderen. De beurskoers is sinds begin 2020 met ruim 70% gedaald.

Beleggen in Unibail-Rodamco-Westfield bij BinckBank

Wilt u meer informatie over beleggen of wilt u aan de slag met het aandeel Unibail? Open dan snel en eenvoudig een rekening bij BinckBank. Op de website van BinckBank ziet u bovendien technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie die voor beleggers interessant is. Start vandaag nog of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Voordat u in individuele aandelen investeert is het verstandig u goed te verdiepen in deze bedrijven. Beleggen kent immers risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 500 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.