Over Unilever

Van de buitenwijken van Mumbai en Rio de Janeiro tot het keukenkastje in Gouda, overal kom je de producten van Unilever tegen: Axe, Blue Band, Lipton, Vaseline, Ben & Jerry’s, Bertolli, Calvé en Cif om wat merken te noemen. Unilever maakt voedingsmiddelen, schoonmaakartikelen en producten voor persoonlijke verzorging.

Victoriaanse viespeuken, Sunlight soap en een verbeterde hygiëne


Het allereerste verpakte zeepje ter wereld was Sunlight soap van the Lever Brothers. Deze zeep werd voor het eerst op de markt gebracht in 1884, in het toenmalige Victoriaanse Engeland. Met de hygiëne was het toen niet al te best gesteld. Met een beetje geluk werd je als arbeider 25 jaar, als je je kinderjaren overleefde. Pokken, pest, difterie en schurft lagen altijd op de loer. Met de komst van Sunlight Soap waren de problemen niet in 1 keer opgelost, maar het zorgde er wel voor dat hygiëne voorgoed populair (en vanzelfsprekend) werd - met een stijgende levensverwachting en minder ziektes tot gevolg. In veel landen is Sunlight soap nog steeds te koop.

Beleggen in aandelen Unilever

Wil je meer informatie over beleggen of wil je aan de slag met het aandeel Unilever? Open dan snel jouw rekening bij BinckBank. Dan ontvang je tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Beleg ook bij BinckBank en vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Beleggers minder positief over beurs


Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers in de financiële markten is, nadat in januari nog een recordniveau werd bereikt, in februari duidelijk teruggelopen.

Lees nu de hele blog!

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel ABN AMROAEGON, Ahold Delhaize, Altice, ASMLDSM, Galapagos, HeinekenINGKPN, UnileverPhilips, Randstad en Shell.

Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 500 transactietegoed.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien je zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doe je dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren je om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan je de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.