Over Volkswagen

Volkswagen werd opgericht in 1938, maar pas na de tweede wereldoorlog werd de Volkswagen Kever in grote getale gemaakt. De Kever werd een groot succes, een icoon van een generatie. In 1972 verbrak de Kever het record van de T-Ford als meest geproduceerde auto. De Volkswagen Golf en de Kever staan in de top in de top 5 van meest verkochte auto’s ooit.

Aandelen Volkswagen

Aandelen Volkswagen worden verhandeld op onder andere de Duitse DAX-beurs. Deze bevindt zich in Frankfurt. Maar aandelen Volkswagen kunnen ook worden gekocht en verkocht op de beurs van Amsterdam, Londen en de VS. Het aandeel Volkswagen is een relatief veel verhandeld aandeel.

Beleggen in Volkswagen

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Volkswagen? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandelen volkswagen kopen
aandeel volkswagen

Dieselgate - sjoemelsoftware bij dieselauto's

In september 2015 kwam aan het licht dat er op grote schaal werd gesjoemeld met de emissie-software. In de eerste twee dagen na het bekend worden van het nieuws daalde de beurswaarde van Volkswagen AG met 27 miljard euro. De gevolgen voor het aandeel waren zichtbaar: op z'n hoogtepunt (begin 2015) noteerde het aandeel rond de 250 euro. Een jaar later was dit "slechts" 100 euro.

Duitse auto-aandelen gepasseerd

Tesla is voor het eerst het populairste automerk onder beleggers, waardoor niet langer de traditionele Duitse merken de ranglijst van auto-aandelen aanvoeren. Volkswagen staat op een nette 3de plaats. 

Lees nu de hele blog!

aandelen volkswagen

Alle populaire auto-aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in bijzonder veel auto-aandelen te beleggen. Leer nu meer over:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.