Over Wereldhave

Vastgoedreus Wereldhave is een van oorsprong Rotterdams bedrijf opgericht in 1930. Toentertijd is het opgericht als vastgoedbeleggingsmaatschappij en richtte het zich op de bouw en verhuur van (voornamelijk) particuliere woningen. In 1947 gaat het bedrijf naar de beurs van Rotterdam en Amsterdam en vanaf de jaren 60 is Wereldhave zich meer en meer gaan richten op het investeren en verhuren van vastgoed dan de bouw ervan. In 1971 is het bedrijf dan ook van koers veranderd en is het een vastgoed investeringsfonds geworden. 

Feiten aandeel Wereldhave

  • 97% van het vastgoed bestaat uit winkelpanden
  • De top huurder is Ahold-Delhaize
  • De winst bedroeg € 84,3 miljoen in 2017
  • 38% van de huurinkomsten komen uit Nederland
  • Wereldhave Nederland bezit tweederde van de Wereldhave België aandelen

Aandeel Wereldhave

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met aandelen Wereldhave? Open dan snel jouw rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie over het aandeel Wereldhave. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandeel wereldhave
aandelen wereldhave

Wereldhave over de landsgrenzen

In 1975 wordt de eerste investering gedaan buiten Nederland. Dit was in Frankrijk en snel daarna volgde België, Duitsland, Engeland en vervolgens Noord-Amerika. In 2012 kiest Wereldhave ervoor, na jaren van expansie buiten Europa, om zich bewust te richten op de Noord-Europese markt. Het verkoopt de belangen in de 3 jaar daarna in het vastgoed in de Verenigde staten, Engeland en Spanje. Momenteel is Wereldhave vooral actief in Nederland, Frankrijk, België en Finland. Waarbij ze zich richten op het exploiteren van winkelcentra.

Alle populaire AMX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om alle populaire AMX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.