• Algemeen

10 x zomers beleggen

Deze beursfondsen verdienen aan uw vakantie

Op de fiets, een terrasje pakken of toch nog dat hotelletje boeken. Ook als actieve belegger gaat u deze zomer waarschijnlijk toch een paar weekjes ontspannen. Al kunt u het toch niet laten en houdt u ook een oog op de beurs gericht via de Binck App, of denkt u aan de rand van het zwembad al weer na over een zonnige investering.

Beleggen in vakantie en vrije tijd is daarbij natuurlijk ook een optie. Een sector die tijdens de coronacrisis harde klappen kreeg maar in de zomermaanden weer op volle toeren hoopt te draaien. Zeker nu we weer op reis lijken te kunnen en mogen genieten van de zomervakantie.

Hieronder zetten we een aantal prominente beursfondsen onder elkaar die geld verdienen als u relaxt.

 

 1. Sportief

  Voor een nieuwe fiets waarmee u straks misschien ook naar uw werk gaat kunt u terecht bij Accell (o.a. Batavus en Sparta), maar je echt in het zweet werken kan bij de sportschool van Basic-Fit. De meeste sportkleding en schoenen komen van Nike en Adidas.

 2. Terrasje pakken

  Na het sporten of gewoon omdat het gezellig is. Een terrasje pakken kan weer en dat vinden Heineken en AB Inbev (o.a. Hertog Jan en Jupiler) uiteraard prettig. Zet u de bloemetjes buiten dan gaat wellicht ook de kassa rinkelen voor drankgigant LVMH (o.a. Moët & Chandon) en Diageo (o.a. Smirnoff)

 3. Uit eten

  Uw favoriete restaurant heeft waarschijnlijk geen beursnotering, maar goede kans dat u op een zomerse dag in een fastfoodketen als McDonalds belandt. En nu velen de vakantie dit jaar in de achtertuin doorbrengen zal maaltijdbezorger Just Eat Takeaway waarschijnlijk wel eens langskomen.

 4. Een ijsje toe

  En u trakteert uzelf en uw gezelschap de komende maanden vast ook op een lekker ijsje. Het deze zomer nog Nederlandse Unilever (o.a. Ola, Magnum en Ben&Jerry’s) houdt u daarbij wel even zoet, maar ook Nestlé weet wel raad met het bevriezen van z’n Oreo, Mars en M&M’s.

 5. De weg op

  Afzakken naar de Middellandse Zee of gewoon lekker touren in eigen land? Automerken genoeg op de beurs. Tesla telt sinds kort meer Nederlandse beleggers dan Volkswagen en BMW. Fan van snelheid of een mooie cabrio? Dan zijn Ferrari en Ashton Martin wellicht meer iets voor u.

 6. Vakantietripje

  Ook de luchtvaart, vakantiehuisjes en hotels staan weer te trappelen om u te ontvangen en te vervoeren. Air France KLM start weer op, bij touroperator TUI worden weer vakanties geboekt en ook het van origine Nederlandse Booking Holdings (o.a. Booking.com) ziet hotelletjes weer voller stromen.

 7. Zomeroutfit

  Maar de zon opzoeken gaat natuurlijk niet zonder een mooie zomerse outfit. In uw lokale winkelstraat is er vast een kledingwinkel die uw aankoop goed kan gebruiken, maar ook bedrijven als Inditex (o.a. Zara), Hennes & Mauritz en onlinewinkel Zalando willen hun T-shirts en jurkjes graag aan u kwijt.

 8. Shoppen

  Kunt u hele zomerdagen doorbrengen met onlineshoppen dan kunt u uiteraard op de camping of aan het strand ook uw hart ophalen. Giganten als Amazon en Alibaba draaiden ook tijdens de lockdown al prima. Evenals hun Nederlandse evenknie bol.com, onderdeel van Ahold Delhaize.

 9. Entertainment

  Anderen worden liever vermaakt of gaan voor adrenaline. Dus de hele dag Netflix en Disney aan kan natuurlijk ook. Een pretpark van SixFlags bezoeken dan wel een avondje bios bij Kinepolis is alweer iets avontuurlijker. Of natuurlijk de hele dag gamen op de Xbox van Microsoft of de PlayStation van Sony.

 10. De lachende derde

 11. Tja. Een vakantie uitzoeken, shoppen of een maaltijd bestellen. Er zijn bedrijven die constant geld verdienen als we ontspannen. Tech-giganten Apple, Facebook en Google doen de komende maanden altijd mee. Navigeren, vertalen of een review? U kunt niet zonder. En uiteraard wordt al het vakantieplezier gedeeld via foto’s en social media.

Tien sectoren die deze zomermaanden verdienen aan uw ontspanning en vermaak. Maar de vraag blijft: worden het echte topmaanden of compenseert de zomer slechts een deel van de stevige klappen die zijn uitgedeeld door de coronacrisis? De hierboven genoemde aandelen zijn dan ook geen koopaanbeveling of inkoppertjes, maar slechts een voorzetje van de bij Binck-beleggers populairste aandelen per (sub)sector. Lees u dus altijd goed in voordat u de aankoop van een van deze aandelen overweegt. Want uiteraard geldt ook hier: 

Beleggen kent risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?