• Fondsbeleggen

Het vakantiegevoel van Binck Fundcoach

5 zomerse tips voor uw portefeuille

‘Sell in May and go away’: wanneer de zomerperiode nadert is dit al jaren een gevleugelde spreuk in beleggersland. Al zijn er tegelijk genoeg beursexperts die dit allemaal maar onzin vinden.

Als Fundcoach-belegger bent u waarschijnlijk niet van minuut tot minuut met de financiële markten en het beurssentiment bezig. Maar toch wilt u het best graag weten: doet de beurs het nu doorgaans beter of slechter in de vakantiemaanden? En moet je voor de zomer iets met je portefeuille en beleggingen doen, of gewoon met een gerust hart de koffers pakken?

Terwijl veel onderzoeken elkaar tegenspreken over een al dan niet terugkerend zomereffect op de beurzen, hangt dit uiteraard ook van u zelf af.

Behalve uw eigen verwachtingen hoe de markt zich zal ontwikkelen, gaat het daarbij vooral ook om uw huidige portefeuille. Geeft de samenstelling daarvan u een goed gevoel en bent u nog steeds goed op weg uw doelen te realiseren?

Bij BinckBank doen we natuurlijk geen voorspellingen over de markten, maar toch willen we u vlak voor de vakantieperiode toch een paar zomerse beleggingstips geven.


 1. Zomercheck voor uw portefeuille

  De zomerperiode en de doorgaans relatieve rust op de financiële markten zijn een goed moment om eens te kijken naar uw Fundcoach-beleggingen.

  Ontwikkelt uw Fundcoach-vermogen zich conform de door u gestelde doelen en passen de door u gekozen beleggingsmix en risicoprofiel daar nog bij? Wellicht zijn uw toekomstplannen veranderd of wilt u de komende tijd om andere redenen wat meer of juist wat minder risico nemen. Of misschien zijn er andere – of nieuwe – beleggingssectoren of -regio’s waarin u graag wilt investeren.

  Loop uw Fundcoach-portefeuille daarom eens een keertje langs en bekijk waar u meer, minder of misschien met een ander accent wilt beleggen.


 2. Periodiek beleggen tijdens uw vakantie

  Behalve het aanpassen van uw portefeuille of het verleggen van uw accenten kunt u het uzelf ook gemakkelijk maken door periodiek te investeren via Fundcoach. Dit kan door maandelijks automatisch een vast bedrag (vanaf 20 euro per maand) te beleggen in een of meer door uzelf te selecteren beleggingsfondsen of ETF’s.

  Handig is dat dit ook tijdens de vakantiemaanden dan gewoon doorgaat. Plus een ander voordeel: Binck Fundcoach berekent over periodieke orders géén transactiekosten.


 3. Laat vakantiegeld renderen

  Een derde optie is om uw vakantiegeld te laten renderen. Beleg ieder jaar een leuk deel van uw vakantiegeld. Veel Nederlanders ontvangen vlak voor de zomer vakantiegeld en dat kan soms oplopen tot een mooi bedrag.

  U kunt het geld uiteraard gebruiken voor de vaste kosten, een vakantie of een weekendje weg. Maar door – een deel – van het geld jaarlijks opzij te zetten zou  u bijna ongemerkt een mooi extra bedrag kunnen opbouwen. Voor een mooi doel - misschien wel een prachtige verre reis - in de toekomst.


 4. Overal ter wereld beleggen met de Binck-app

  Beleggen kan tegenwoordig altijd en overal. Het mooie is dat u deze portefeuillecheck en uw beleggingsorders tegenwoordig ook prima tijdens de vakantie of zelfs op uw vakantieadres aan het zwembad kunt regelen en bekijken.

  Steeds meer Fundcoach-beleggers maken onderweg of op reis gebruik van de handige Binck-app, waarmee u niet alleen altijd en overal op de beurs kunt handelen, maar ook gewoon uw beleggingen kunt bekijken.

  Dat kan als u ergens in Nederland geniet op een terrasje of het strand, maar ook steeds eenvoudiger in het buitenland. Gebruik daarvoor uiteraard een veilige wifi-verbinding of uw telefoons 4G-netwerk, dat sinds enkele jaren binnen de Europese Unie zonder extra kosten overal beschikbaar is.


 5. Markten zijn moeilijk te timen

  Uiteraard kunt u er voor kiezen om in de zomerperiode of op een andere moment een deel van uw beleggingen tijdelijk te verkopen. Of om juist een extra investering te doen.

  Maar houdt daarbij in uw achterhoofd dat markten – zeker wanneer u een langere beleggingshorizon hebt – niet altijd even makkelijk te timen zijn.

  Juist bij Fundcoach kan een lange beleggingshorizon in combinatie met periodiek beleggen op termijn in uw voordeel werken. Uw vermogen kan zo gedurende langere tijd renderen én u investeert elke maand, of de beurs positief is of juist even niet.

  Uw geld wordt daardoor niet alleen gespreid over de tijd, maar ook tegen mooie gemiddelde koersen geïnvesteerd.


5 zomerse tips dus die u mogelijk kunnen helpen de komende zomermaanden meer ontspannen te beleggen. Zeker in de vakantie een lekker gevoel!


Beleggen kent risico’s, uw inleg kan minder waar worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?