• Beursgangen & Emissies

Aston Martin naar de beurs

Belegger kan ritje maken in favoriete auto James Bond

For your eyes only… Dat gold tot nu toe voor de meeste liefhebbers van de peperdure Aston Martin. Maar nu het autobedrijf naar de beurs gaat kunnen liefhebbers vanaf 3 oktober voor enkele tientjes instappen en een ritje maken met de favoriete auto van James Bond.

Beursgang Aston Martin

Het Britse bedrijf kondigde de beursgang in Londen eind augustus aan. Het doel is zo’n 25 procent van het bedrijf naar de Britse beurs te brengen. Analisten schatten de waarde van het bedrijf op circa 5 miljard euro.

Daarmee kunnen Britse en andere kleine beleggers ook voor het eerst weer investeren in een echte Engelse automaker, nadat de afgelopen jaren merken als Jaguar, Bentley en Rolls Royce in buitenlandse handen overgingen.

Koeweit

Ook Aston Martin, dat dit jaar ruim zesduizend auto’s denkt te verkopen, is op dit moment nog in handen van grote investeerders uit onder meer Italië en Koeweit.

De beursgang volgt na een moeilijke periode voor Aston Martin, maar onder leiding van een nieuwe van Nissan afkomstige topman geeft het bedrijf sinds kort weer gas en wordt ook weer winst gemaakt.

James Bond

Het meest recente model van Aston Martin, de Aston Vantage, heeft een prijskaartje van ruim twee ton. De automaker is echter vooral wereldberoemd geworden door de James Bond-films waarin 007 met de wagen door het beeld racet. Onlangs werd bekend dat het bedrijf een remake van de DB5 uit de film Goldfinger gaat produceren. Aanschafprijs circa 3 miljoen euro.

Aandeel Tesla populairst

Auto-aandelen zijn sinds jaar en dag populair bij particuliere beleggers. Tot voor kort werd de ranglijst daarbij aangevoerd door het Duitse Volkswagen, maar die positie is sinds vorig jaar overgenomen door het – vooral bij jongere beleggers – gewilde Tesla.

Hier de huidige top 10*:

  1. Tesla
  2. Volkswagen
  3. BMW
  4. Daimler
  5. Renault
  6. Porsche
  7. Ferrari
  8. Fiat
  9. General Motors
  10. Ford

 

*Op basis van belegd vermogen per 29 augustus 2018 klanten BinckBank.

Inschrijven

BinckBank- en andere Nederlandse particuliere beleggers konden niet vooraf inschrijven op de in Londen te noteren aandelen, maar kunnen vanaf 3 oktober direct orders inleggen en in de stukken handelen. BinckBank zal de aandelen Aston Martin daarvoor direct toevoegen op haar handelsplatform.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?