• Slim van BinckBank

Begroten en budgetteren: 5 tips voor uw eigen financiële administratie

Budgetteren en begroten is heel belangrijk als u onbezorgd door het leven wilt gaan. Die mooie reis? Of een heerlijk gevoel van rust? Dat heeft u zelf in de hand. Als u uw financiële zaakjes voor elkaar hebt, komen uw doelen sneller dichterbij. Budgetteren en plannen is makkelijk als u het even doorheeft. Graag helpen we u hierbij, met 5 tips hoe u zo slim mogelijk budgetteert.

Wat zijn de voordelen van slim budgetteren?


 • U zorgt ervoor dat u grip hebt op uw geld
 • Onverwachte tegenvallers kunnen opvangen
 • Een heerlijk gevoel van rust
 • Extra financiële ruimte om mooie doelen te behalen

5 tips om slim te leren budgetteren


 1. Maak of download een financieel overzicht.
  Heel belangrijk bij budgetteren! Zorg voor een overzicht! Dit kan een Excel sheet voor uw begroting zijn. Maar er zijn ook verschillende websites die u hierbij helpen. Het Nibud adviseert het ‘Huishoudboekje’. Met dit financieel overzicht heeft u een perfect inzicht in uw budget en financiën.

 2. Zet al uw inkomsten op een rij.
  Wilt u budgetteren, dan moet u weten wat erin komt. Uw loon, toeslagen, maandelijkse teruggaaf hypotheekrente, vakantiegeld, mogelijke uitkeringen, een bonus of huurinkomsten. Zet alles op een rij. Dan pas heeft u echt grip op uw geld.

 3. Wees eerlijk over al uw uitgaven; klein en groot.
  Huur, uitgaan, vervoer, de energierekening, eten of een dubbele espresso. Weet u waar uw geld blijft? Als u eens eerlijk gaat budgetteren, dan merkt u dat uitgaven vaak hoger uitvallen. Want al die kleine impulsaankopen, tikken behoorlijk aan.

 4. Check wekelijks uw saldo en uitgaven.
  Als u slim wilt budgetteren en begroten moet u overzicht hebben. Kijk wekelijks op uw rekening en uw begroting of uw inkomsten, saldo en uitgaven kloppen. Het is heel goed mogelijk dat u nog een vergeten abonnement heeft. Heeft u deze echt nodig?

 5. Spaar maandelijks 10% van uw inkomen.
  Als u slim leert budgetteren, dan merkt u dat het mogelijk is om 10% te sparen. Met dit geld kunt u leuke dingen doen, maar ook onverwachte tegenvallers opvangen. Stel, de wasmachine gaat kapot of uw auto heeft een beurt nodig. Dan weet u dat u dit kunt opvangen.

Wat is een begroting eigenlijk? En wat is het verschil met budgetteren?

Met een begroting zet u alle inkomsten en uitgaven op een rij. En met budgetteren zorgt u binnen uw mogelijkheden dat u een mooi doel haalt, of simpelweg wat geld opzij kunt zetten.

Heeft u slim budgetteren onder de knie? Dan helpt BinckBank u graag met het behalen van uw doelen. Bijvoorbeeld met beleggen. Wilt u beginnen met beleggen? Dan hebben we een mooi stappenplan om u hierbij te helpen!

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?