• Nieuws

Beleggende Nederlander kritisch over bitcoin

Slechts minderheid overweegt investering in cryptomunten

Ondanks de grote koersbewegingen en recente hype rondom de bitcoin piekeren veel traditionele beleggers er niet over hun geld te investeren in cryptomunten.

Liefst zeven van de tien particuliere beleggers geeft aan cryptomunten op dit moment volledig te mijden omdat ze een dergelijke investering te ingewikkeld, te risicovol of simpelweg niet te vertrouwen vinden.

Dat blijkt uit een onderzoek van Binck naar beleggen in cryptocurrencies onder ruim 200.000 kleine Nederlandse beleggers.

Slechts vijftien procent van de beleggers geeft aan op dit moment in cryptomunten te investeren ofwel dit te overwegen. Wel geeft tien procent aan dat ze waarschijnlijk te laat te zijn, terwijl twee procent juist al weer uitgestapt is.


BITCOIN

Gevraagd naar een oordeel over de enorme stijging die de bitcoin de afgelopen tijd heeft doorgemaakt betitelt zestig procent van de beleggers dit zonder aarzelen als een ‘klassieke bubble’.

Slechts vijf procent verwacht dat de waarde van de munt de komende tijd nog veel verder gaat stijgen.

Ook ziet een meerderheid geen toekomst in de cryptomunt als vervanger van ons huidige geld. Slechts een op de vijf beleggers voorziet een vaste plek in het betalingsverkeer en nog geen twee procent denkt dat de crypto’s ons huidige geld echt gaan vervangen.

RISICOVOL

Gevraagd naar de meest geschikte typering voor een belegging in cryptomunten geeft 36 procent aan dit ‘risicovol’ te vinden en nog eens 32 procent gebruikt te term ‘te mijden’.


Mogelijk is ook het gebrek aan kennis over de exacte werking van cryptomunten voor veel beleggers reden hier niet in te investeren. Slechts iets meer dan een derde van hen geeft immers aan ook echt te weten hoe de bitcoin en andere cryptomunten werken.

KLEINE INVESTERING

Van de kleine groep beleggers (circa twintig procent) die wel brood ziet in de bitcoin en andere cryptocurrencies speculeert de helft op een snelle koerswinst, terwijl de rest spreiding en rendement op langere termijn aanvoeren.

Deze groep lijkt echter niet bereid een groot deel van het vermogen in het nieuwe geld steken. Tweederde geeft aan dat dit hooguit vijf procent van de portefeuille uit zal mogen maken.

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?