• Binck Beleggersbarometer

Belegger houdt vertrouwen in de beurs

ASML en ING populairste aandelen in mei

Ondanks de neerwaartse trend van de afgelopen dagen blijven particuliere beleggers in mei over het algemeen positief over het huidige beursklimaat.

Hoewel de AEX sinds eind april enkele procenten moest prijsgeven stemt de winst die beleggers dit jaar hebben geboekt nog steeds optimistisch. Het vertrouwen in de beurs steeg zelfs licht +4,2 naar +4,4 (op een schaal van -10 tot +10).

Dat blijkt uit de nieuwste BinckBank Beleggersbarometer.

ASML is in mei het populairste fonds onder BinckBank-beleggers, gevolgd door ING. Air France-KLM is het minst geliefde fonds binnen de AEX en AMX.

De technologiesector is na een paar iets mindere maanden weer de populairste sector om in te beleggen, gevolgd door de energiesector.

Sentiment blijft op peil

Ondanks dat de AEX begin mei een deel van de winst van dit jaar heeft moeten prijsgeven blijft het vertrouwen in de beurs op peil. Met een stand van 4,4 wordt zelfs het hoogste niveau van dit jaar (in maart) geëvenaard.

barometer_mei_vertrouwen_financiele_markt

Gemengde vooruitblik voor AEX

Beleggers zijn wel voorzichtig als hen gevraagd wordt naar de verwachte toekomstige ontwikkeling van de AEX. Deze maand wordt op een bescheiden plusje van 0,4 procent gerekend.

barometer_mei_vertrouwen_ontwikkeling_einde_maand

Wat verder vooruitkijkend houden beleggers zelfs rekening met een kleine min van 0,2 procent in de komende drie maanden.

barometer_mei_vertrouwen_ontwikkeling_3_maanden

Handelsconflict grootste risico

Gevraagd naar wat volgens beleggers de grootste bedreiging voor het nog steeds positieve beursklimaat is worden handelsconflicten als eerste genoemd. Maar ook geopolitieke onrust en een minder draaiende economie vormen een risico.

barometer_mei_grootste_bedreiging_beursklimaat

ASML duidelijk favoriete

Elke maand wordt onder Nederlandse beleggers gepeild welke AEX- en AMX-aandelen men het liefst zou willen aanschaffen, of juist zou willen verkopen.

barometer_mei_favoriete_aandelen

Deze maand is het recent fors gestegen ASML met afstand het favoriete aandeel voor aankoop. Air France-KLM wordt net als vorige maand als het bij voorkeur te mijden aandeel genoemd.

Techsector populairst

De technologiesector is na een paar iets mindere maanden weer de populairste sector om in te beleggen, gevolgd door de energiesector.

barometer_mei_voorkeurssector

De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin juni 2019.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?