• Binck Beleggersbarometer

Belegger met meer vertrouwen de zomer in

ING en Shell favoriete aandelen in juli

De in de afgelopen weken opgelopen financiële markten en mildere geluiden rond het handelsconflict tussen de VS en China stemmen ook beleggers een stuk positiever. Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van juli.

Beleggers geven daarbij qua vertrouwen in de beurs een +3,7 (op een schaal van -10 tot +10), hetgeen duidelijk hoger is dan de +2,4 een maand eerder. Hoewel nog steeds lager dan begin dit jaar – toen het sentiment boven 4 punten stond – blijft het vertrouwen daarmee duidelijk positief.

ING en Shell zijn daarbij binnen de AEX en AMX de meest gewilde aandelen onder particuliere beleggers. De medische sector is in juli de populairste sector om in te beleggen, gevolgd door de technologiesector.

Sentiment weer omhoog

Met de stijging van het vertrouwen naar +3,7 is de plotse dip van vorige maand weer voor een flink deel weggewerkt.

Het vertrouwen is daarmee echter nog niet terug op het niveau van eerder dit jaar. Op een schaal van -10 tot +10 blijft het overgrote deel van particuliere beleggers echter per saldo positief over de markt.Verdere stijging AEX verwacht

Het weer wat toegenomen vertrouwen is ook zichtbaar in de verwachtingen voor de komende maand. Waar in juni nog op een kleine daling (-1,3%) werd gerekend zien beleggers nu gemiddeld een groei van 0,8%.


Ook de komende drie maanden op een positief rendement - gemiddeld 1,3% - gerekend.


ING en Shell favoriet

Elke maand wordt onder Nederlandse beleggers gepeild welke AEX- en AMX-aandelen men het liefst zou willen aanschaffen, of juist zou willen verkopen.

Deze maand gaat ING duidelijk aan kop, terwijl ook Shell veel beleggers aanspreekt. Air France-KLM en PostNL zijn minder populair.


Medische sector populairst

De medische sector is in juli opnieuw de populairste sector om in te beleggen, gevolgd door de technologiesector.


De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin september 2019.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?