• Binck Beleggersbarometer

Belegger minder positief over beurs

Zorgen om handelsconflict houden aan

Particuliere beleggers zijn in juni duidelijk minder positief over het huidige beursklimaat. Met name de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China wordt door beleggers als punt van zorg opgevoerd.

Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van juni die, hoewel nog altijd positief, duidelijk lager staat dan een maand eerder.

Beleggers geven daarbij een +2,4 (op een schaal van -10 tot +10), hetgeen duidelijk lager is dan de +4,2 een maand eerder.

Dat sprake is van onzekerheid op de financiële markten blijkt ook uit het feit dat beleggers Flow Traders, een aandeel dat extra profiteert van volatiliteit op de beurzen, deze maand als favoriet aandeel bestempelen. Ook Shell, dat gevoelig is voor olieprijsschommelingen, scoort hoog.

De farmaceutische sector is de populairste sector om in te beleggen, gevolgd door de energiesector.

Sentiment naar beneden

Waar het vertrouwen in de afgelopen maanden nog redelijk op peil bleef is nu sprake van een duidelijke daling en met +2,2 de laagste stand van het jaar. Een flink aantal beleggers voert daarbij het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China als reden op.

Hoewel een stuk lager betekent de positieve score overigens nog altijd dat per saldo meer beleggers aangeven positief te zijn over de beurs, ten opzichte van beleggers die aangeven dit niet te zijn.

Verdere daling AEX reëel

Het teruggelopen vertrouwen is ook zichtbaar bij de verwachting van beleggers voor de ontwikkeling van de AEX in de komende maand. Voor het eerst sinds lange tijd wordt daarbij rekening gehouden met een daling. Waar in mei nog sprake was van een plus van 0,4% ligt de consensus nu op -1,3%.


Ook de komende drie maanden wordt een negatief rendement van 1,2% voor de AEX verwacht.


Flow Traders en Shell favoriet

Elke maand wordt onder Nederlandse beleggers gepeild welke AEX- en AMX-aandelen men het liefst zou willen aanschaffen, of juist zou willen verkopen.

Deze maand gaat Flow Traders opvallend aan kop, terwijl ook Shell veel beleggers aanspreekt. Air France KLM en Arcelor Mittal zijn duidelijk minder populair.


Medische sector populairst

De medische sector is deze maand de populairste sector om in te beleggen, gevolgd door de energiesector.


De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin juli 2019.

Disclaimer:
BinckBank peilt maandelijks in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?