• Binck Beleggersbarometer

Belegger voorzichtiger over beursklimaat

Galapagos voor het eerst populairste fonds

Particuliere beleggers zijn in april iets minder positief geworden over het beursklimaat.

Hoewel de AEX in maart opnieuw een stijging van 2 procent liet zien is het vertrouwen ten opzichte van maart licht gedaald van +4,4 naar +4,2 (op een schaal van -10 tot +10). Daarmee komt ook een eind aan de opgaande lijn die sinds december was ingezet.  

Dat blijkt uit de nieuwste BinckBank Beleggersbarometer.

Galapagos is in april voor het eerst het populairste fonds onder BinckBank-beleggers, gevolgd door ASML. Air France-KLM is het minst geliefde fonds binnen de AEX en AMX-fondsen.

Net als in maart is de medische sector de populairste sector om in te beleggen. Sinds vorige maand is de voorsprong op de tech- en energiesector zelfs verder vergroot.

Sentiment maakt pas op de plaats

Ondanks de verdere stijging van de AEX en andere internationale beursindices maakt de BinckBank Beleggersbarometer in april een pas op de plaats.

Daarmee komt ook een eind aan de forse stijging sinds het dieptepunt van +2,7 dat na de forse koerscorrecties in december werd genoteerd.

Vertrouwen in april

Licht positieve vooruitblik voor AEX

Het licht getemperde optimisme is ook zichtbaar bij de verwachtingen die beleggers hebben voor de komende maand. Gemiddeld wordt op een stijging van 1,1 procent voor de AEX gerekend (in januari was dit nog 1,6 procent).

Ontwikkeling AEX april einde maand

Ook wat verder vooruitkijkend blijven beleggers voorzichtig positief. De komende drie maanden wordt een toename van 1,1 procent (tegen 1,6 procent in de vorige peiling) voor de AEX voorzien.

Ontwikkeling AEX april 3 maanden

Galapagos favoriet

Elke maand wordt onder Nederlandse beleggers gepeild welke AEX- en AMX-aandelen men het liefst zou willen aanschaffen, of juist zou willen verkopen.

Deze maand is het eind maart fors gestegen Galapagos met afstand het favoriete aandeel voor aankoop en voert het fonds voor het eerst deze ranglijst in de barometer aan. Air France-KLM wordt net als vorige maand als het bij voorkeur te mijden aandeel genoemd.

Ontwikkeling AEX april favoriete aandelen

Medische sector populairst

De medische sector is net als vorige maand ook in april favoriet bij beleggers. Ten opzichte van maart is de voorsprong ten opzichte van de nummer twee en drie, de tech- en energiesector, zelfs nog verder toegenomen.

Ontwikkeling AEX april voorkeurssector

De gehele barometer is hier te downloaden in PDF-vorm. De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin mei 2019.

Disclaimer:

BinckBank peilt maandelijks in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?