• Onderzoek

Beleggers geven Rutte een mager zesje

Weinig steun voor schrappen dividendbelasting

Nederlandse particuliere beleggers zijn zeer positief over de Nederlandse economie, maar geven het kabinet Rutte met een 6 min slechts nipt een voldoende. De dividendbelasting hoeft voor kleine beleggers niet te worden afgeschaft. Liever zien zij de inkomstenbelasting dalen.

Dat blijkt uit een peiling begin september van BinckBank onder particuliere beleggers naar aanleiding van Prinsjesdag en de presentatie van de Miljoenennota.

Volgens beleggers profiteren de aandeelhouders van Ahold Delhaize, Randstad en BAM het meest van een goed draaiende nationale Nederlandse economie.

BV NEDERLAND DRAAIT GOED

Dat ook beleggers vinden dat het goed gaat met Nederland blijkt uit de 7,4 die ze op dit punt aan de BV Nederland geven. Ook voor de nabije toekomst is 60 procent positief, tegen 10 procent negatief.
Hoe oordeelt u over de vooruitzichten?

AHOLD DELHAIZE, RANDSTAD EN BAM

Nederlandse particuliere beleggers hebben voor miljarden euro’s in Nederlandse bedrijven geïnvesteerd en profiteren dus van een goed draaiende landelijke economie. Gevraagd naar welke aandelen daar het meeste baat bij hebben scoren Ahold Delhaize, Randstad en BAM het hoogst.
Welk aandeel profiteert het meest?

ECONOMIE NIET LEIDEND

In de praktijk reageren Nederlandse beurskoersen vaak scherper op internationale gebeurtenissen of rentebesluiten van centrale banken. Bijna 70 procent van de beleggers geeft ook eerlijk toe dat de vooruitzichten van de Nederlandse economie niet leidend zijn voor hun beleggingsgedrag.

Hoewel ruim vier op de tien beleggers aangeven bewust meer in Nederlandse bedrijven te investeren als het hier economisch goed gaat is de groep die zegt dat dit geen invloed heeft net iets groter.

KABINET RUTTE KRIJGT EEN 6 MIN

We vroegen particuliere beleggers ook welk rapportcijfer ze aan het huidige kabinet Rutte zouden geven.

Rutte krijgt daarbij met een 5,9 nipt een voldoende. Hoewel een 7 het meest gegeven cijfer is geeft ruim een op de vijf beleggers een 4 of lager. Minder dan 1 procent deelt een 10 uit, terwijl ruim 3 procent een 1 geeft.

INKOMSTENBELASTING OMLAAG IN PLAATS VAN DIVIDENDBELASTING

Een lagere dividendbelasting kan positief uitpakken voor beleggers, maar toch steunt een meerderheid van bijna 60 procent de Haagse plannen om de dividendbelasting af te schaffen niet.
Voor/tegen afschaffing dividendbelasting

Mocht het kabinet toch een miljard beschikbaar hebben om een belasting te verlagen dan staat de inkomstenbelasting met stip op één.
Welke belasting ziet u het liefst verlaagd?

GEZONDHEIDSZORG BELANGRIJK

Tenslotte vroegen we beleggers wat het kabinet zou moeten doen indien het 1 miljard euro extra zou mogen uitgeven. Een extra impuls voor de gezondheidszorg (26 procent) is daarbij favoriet, op de voet gevolgd door een investering in het onderwijs (24 procent).
Extra miljard uitgeven aan...

Disclaimer:
BinckBank peilt maandelijks in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?