• Binck Beleggersbarometer

Beleggers minder positief over beurs

Shell en Aegon favoriet. Altice voert verkooplijst aan

Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers in de financiële markten is, nadat in januari nog een recordniveau werd bereikt, in februari duidelijk teruggelopen. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de maandelijkse Binck Beleggersbarometer. 

Na de zeer positieve start van de beurzen in januari lijken beleggers toch voorzichtiger geworden door de flinke koersbewegingen in februari. 

Met een 5,2 (op een schaal van -10 tot +10) ligt het vertrouwen 1,0 punt lager dan een maand eerder en is daarmee – hoewel nog steeds duidelijk positief - weer terug op het niveau van eind vorig jaar. 

Shell en Aegon zijn in februari de favoriete aandelen onder beleggers. Altice voert net als vorige maand de lijst met bij voorkeur te verkopen aandelen aan. 

De technologiesector blijft voor particuliere beleggers de populairste sector om in te beleggen. De financiële sector is duidelijk minder in trek dan een maand eerder.


Bekijk de uitslagen van de Barometer 

Disclaimer: Binck peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?