• Beursgangen & Emissies

Alfen tankt extra energie op Damrak

Laadpalenproducent krijgt notering op Euronext

Voor laadpalenfabrikant Alfen is een notering op het Damrak een ‘kwaliteitskeurmerk’ op weg naar verdere expansie. Dividend blijft voorlopig uit, want het geld dat de beursgang oplevert wordt volledig geïnvesteerd in groei.

Historie

Alfen vindt zijn oorsprong in de in 1937 in Hilversum opgerichte ‘J. van Alfen’s Hoog- en Laagspanningsapparaten’. Begin deze eeuw verhuisde het bedrijf naar Almere en werd de naam in Alfen veranderd.

Hoewel ook actief in de bouw van transformatorstations en elektriciteitsnetwerken is het bedrijf vooral bekend vanwege de in 2008 gestarte tak laadpalen voor elektrische auto’s. Recent heeft het bedrijf haar activiteiten ook uitgebreid naar het buitenland (o.a. België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en andere delen van Europa).

Vooral in de laadpalenbusiness ziet het bedrijf goede groeikansen, vanwege de opkomst van het elektrisch rijden. Het bedrijf is daarbij echter ook afhankelijk van wetgeving en fiscale voordelen.

Historie Alfen

Bron: Alfen 2018

Groei en dividend

Volgens CEO Marco Roeleveld zet een beursgang Alfen nadrukkelijker op de kaart bij klanten, partners en beleggers, zo stelde hij in een toelichting aan het Financieel Dagblad. ,,De beursnotering geeft ons meer naamsbekendheid en is ook een soort kwaliteitskeurmerk in het buitenland, waar we snel willen groeien.”

Het bedrijf wil zoveel mogelijk opbrengsten direct in de onderneming investeren en zal daarom de komende jaren geen dividend uitkeren.

Feiten over beursgang Alfen
Medewerkers 234 medewerkers
CEO Marco Roeleveld (56)
Prijs Tussen 11,25 en 15 euro per aandeel. Inschrijven particulieren kan tot 20 maart 14.00 uur. Definitieve prijs bekend op 21 maart om 14.00 uur
Aantal aandelen Maximaal 8,5 miljoen aandelen.
Ticker-symbool ALFEN
Toewijzing Doel is de eerste 500 stukken van particuliere inschrijvers geheel toe te wijzen. Indien particulieren voor meer dan 10% van het totale aantal aangeboden aandelen inschrijft kan dit aantal worden verlaagd.
Toewijzing II De toewijzing zal bekend worden gemaakt 21 maart 2018
Verhandelbaar Vanaf 22 maart 2018 via Euronext Amsterdam
Marktkapitalisatie Tussen 225 en 300 miljoen euro (afhankelijk van extra toewijzing)
Aandeelhouders Huidige grootaandeelhouders zijn Infestos Holding M (30,45%) en Infestos Energy Transition (69,55%)
Free float Na beursgang zal maximaal 49 procent van de uitstaande aandelen (bij volledige uitoefening verhogingsoptie en overtoewijzingsoptie) in handen komen van nieuwe publieke investeerders
Omzet en winst 2017 73,4 mln euro. Nettowinst 1,7 mln euro
Winstprognose Geen winstprognose afgegeven
Dividendbeleid Alfen is niet voornemens dividend vast te stellen of uit te keren voor het boekjaar 2018 of op de middellange termijn

Wel of niet inschrijven

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Voor u besluit zich wel of niet in te schrijven op de emissie – en in welke omvang - is het belangrijk dat u alle beschikbare informatie weegt door het prospectus te raadplegen en andere informatie zoals dit artikel en berichten in de media.

Hoe meedoen?

U kunt zich via de website inschrijven op beursgang van Alfen. De deadline voor inschrijving is vastgesteld op dinsdag 20 maart om 14.00 uur, maar het is mogelijk dat de inschrijving eerder wordt gesloten. Wees er dus op tijd bij. Wees er dus op tijd bij. Inschrijven kunt u via deze link, die u direct naar het juiste scherm brengt.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?