• Beursgangen & Emissies

Dozen schuiven van Action tot Afghanistan

Distributeur B&S Group maakt beursgang

            DIT IS EEN RECLAME-UITING

Met de beursgang van de B&S Group krijgt het Damrak er deze maand een snelgroeiende internationale distributeur bij. Ontstaan in 1974, en inmiddels met een omzet van 1,5 miljard euro, is B&S Group actief in meer dan honderd landen.

Parfum, drank en elektronica

Producten van A naar B brengen lijkt niet zo spannend, maar het Nederlandse B&S Group doet het over de hele wereld op de makkelijkste én moeilijkste plekken.

,,We leveren in Nederland aan de Action, de Kruidvat en de Etos, maar ook op plaatsen waar andere grote bedrijven niet komen. In een supermarkt in Angola, een legerbasis in Afghanistan of een groot koopvaardijschip”, zo stelde CEO en aandeelhouder Bert Meulman bij een toelichting op de aangekondigde de beursgang. Bert Meulman Activiteiten die bovendien snel groeien ondanks de opkomst van online shoppen. ,,Ketens als de Action hebben daar geen last van omdat ze er samen met ons in slagen partijen producten heel goedkoop aan te bieden. Een goed afgeschermde niche waarin we een sterke positie hebben. Al werken we ook gewoon samen met Amazon hoor”, aldus Meulman.


B&S Group CEO, Bert Meulman

Cruise

Groeien is wat B&S volgens Meulman sinds jaar en dag doet. ,,Ik heb het bedrijf de afgelopen 25 jaar van 13 miljoen naar 1,5 miljard euro omzet per jaar zien groeien. Elk jaar groei, maar ook elk jaar winst”, aldus Meulman. ,,Onze internationale schaal werkt daarbij steeds meer in ons voordeel. Inmiddels zitten we in ruim honderd landen.”

Een van de snelgroeiende markten is de internationale cruisemarkt. Schepen die vaak snel moeten worden bevoorraad wanneer ze een paar uur een haven aandoen. ,,Amerikaanse toeristen willen dan ook graag Amerikaanse cornflakes. Wij zorgen daarvoor.”

Meer omzet en winst

Volgens CFO Gert van Laar kan B&S de komende jaren in al haar sectoren blijven groeien. ,,Onze EBITDA* is sinds 2009 van 4,6 naar 7,0 procent gegroeid. Daarnaast ligt onze solvabiliteit op 42,9%, ofwel ruim boven de 25% die minimaal wordt vereist.”

Volgens Meulman en Van Laar kan B&S de komende jaren verder groeien door verdere internationalisering en digitalisering, maar zullen net als in het verleden ook overnames een rol spelen.

Eigenaren verkopen aandelen

Een flink deel van de voor beleggers beschikbare aandelen is beschikbaar doordat de huidige grootaandeelhouders, waaronder oprichter Willem Blijdorp (via Sarabel) en CEO Bert Meulman (via Labaras), een deel van hun aandelen verkopen.

Via de introductie op het Damrak worden maximaal 24,7 miljoen aandelen verkocht, waarbij – bij toepassing van de overtoewijzingsoptie – straks 33 procent van de stukken vrij verhandelaar is.

Kerncijfers B&S Group

Feiten over beursgang B&S Group
Medewerkers 1460 medewerkers
CEO Bert Meulman (51)
Prijs Tussen 14,50 en 17,75 euro per aandeel. Definitieve prijs bekend op 22 maart om 14.00 uur.
Aantal aandelen Maximaal 24,7 miljoen aandelen.
Ticker-symbool BSGR
Toewijzing Tenminste 10% emissie zal bij Nederlandse particuliere beleggers worden geplaatst. Doel is minimumaantal van 500 stukken per inschrijving toe te wijzen.
Toewijzing II De toewijzing zal bekend worden gemaakt na 14.00 uur op 22 maart 2018
Verhandelbaar Vanaf vrijdag 23 maart 09.00 uur via Euronext Amsterdam
Marktkapitalisatie Tussen 1,221 en 1,494 miljard euro (afhankelijk van extra toewijzing)
Aandeelhouders Huidige grootaandeelhouders met percentage voor en na beursgang bij volledige toewijzing: Sarabel (van 69,5 naar 50,8%), Labaras (van 25,3 naar 15,9%) en management (van 5,2% naar 0%)
Free float NNa beursgang zal maximaal 33 procent van de uitstaande aandelen (bij volledige uitoefening verhogingsoptie en overtoewijzingsoptie) in handen komen van nieuwe publieke investeerders
Omzet en winst 2017 Omzet 1507 mln euro. Nettowinst 82,9 mln euro
Winstprognose Geen winstprognose afgegeven
Dividendbeleid Verwacht wordt dat de dividenduitkering de komende jaren – bijzondere omstandigheden uitgesloten – kan groeien richting de onderkant van de beoogde range van 40 á 60 procent van de voor aandeelhouders beschikbare winst.

Wel of niet inschrijven

Beleggen brengt risico met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Voor u besluit zich wel of niet in te schrijven op de emissie – en in welke omvang - is het belangrijk dat u alle beschikbare informatie weegt door het prospectus te raadplegen en andere informatie zoals dit artikel en berichten in de media.

Hoe meedoen?

U kunt zich via de website inschrijven op beursgang van B&S Group. De deadline voor inschrijving is vastgesteld op woensdag 21 maart om 14.00 uur, maar het is mogelijk dat de inschrijving bij grote interesse eerder wordt gesloten. Wees er dus op tijd bij. Inschrijven kunt u via deze link, die u direct naar het juiste scherm brengt.


*Afkorting voor Earnings Before Interest Taxes Depreciation Appreciation, ofwel het resultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?