• Beursgangen & Emissies

Beursgang optie voor HEMA

Warenhuisketen kiest mogelijk volgend jaar voor een gang naar de beurs

Wordt het écht Hema voor het Damrak? Als we de berichten in de media moeten geloven is die kans zeker aanwezig en kiest de warenhuisketen mogelijk al volgend jaar voor een gang naar de beurs.

Volgens De Telegraaf tast huidige eigenaar Lion Capital op dit moment de markt af om te kijken of en hoe het Hema binnenkort kan verkopen. Dat kan via een onderhandse een verkoop aan een nieuwe partij of via een beursgang. De krant beroept zich daarbij op bronnen bij Hema en bij zakenbankiers.

De Hollandse Eenheidsprijzenmaatschappij Amsterdam ontstond in 1926 en wisselde de afgelopen decennia regelmatig van eigenaar. In de jaren negentig was het bedrijf voor het laatst beursgenoteerd als onderdeel van het inmidells ook alweer van het Damrak verdwenen Vendex-concern.

Ondanks een moeilijke periode en veel nieuwe concurrentie in het winkellandschap blijft de Hema een toonaangevende naam. In het jaarlijkse onderzoek van Kennisinstituut Eurib naar meest onmisbare merken prijkte Hema de afgelopen jaren vaak bovenaan. 
 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?