• Lijstjes

Binck's WK-selectie

Wereldelftal ETF’s en beleggingsfondsen

Het blijft pijnlijk nieuws voor de echte Oranjefan, maar Nederland is er deze maand niet bij op het WK voetbal dat vanaf vandaag, 14 juni, tot en met 15 juli plaatsvindt in Rusland.

Terwijl Ronald Koeman dus rustig op vakantie is, nemen we dit keer bij Binck de honneurs van de bondscoach waar met een speciale Binck ‘WK-selectie’.

Een bijzonder wereldteam bestaande uit 11 regio’s en 22 ETF’s/beleggingsfondsen die ieder afzonderlijk een (groep) van de 32 deelnemende landen vertegenwoordigt.

Geen beleggingsadvies of selectie op basis van gunstige prestaties uit het verleden dan wel toekomstig te verwachten rendementen, maar gebaseerd op een actuele ranglijst van investeringen van huidige Binck-klanten.

De bal is rond, ook op de beurs

We delen populaire regionale beleggingen onder Nederlandse Binck Fundcoach-beleggers, waarmee u afhankelijk van uw keuze en lokale ontwikkelingen de komende maanden defensief kunt beleggen of juist in de aanval kunt gaan om deze zomer misschien toch te kunnen scoren. Zo laten historische cijfers bijvoorbeeld zien dat de economie en de financiële markten in landen die een WK winnen een tijdelijke oppepper krijgen.

Al gebeurt het omgekeerde af en toe ook. Oftewel, de bal is rond; zeker op de wereldwijde financiële markten...

Poule-indeling WK 2018:
Poule-indeling WK 2018
Bron: NOS

Opstelling is slechts voorzet

Onderstaande opstelling van, bij Binck-beleggers populaire regionale, ETF’s en fondsen moet daarom in de eerste plaats gezien worden als een geografische inspiratiebron voor beleggers. Geen advieslijst dus, maar een alfabetische voorzet voor het geval u uw beleggingen graag meer regionaal wilt spreiden. Of u deze inkopt bepaalt u dan ook zelf, waarbij het sowieso verstandig is eerst meer over het bewuste fonds of door het fonds verspreide informatie te lezen.

Afrika (5 landen: Egypte, Marokko, Nigeria, Senegal, Tunesië):

Een Afrikaans land won het WK nog nooit, maar de laatste edities is wel altijd sprake van een tropische verrassing uit het continent. Wellicht dit jaar Marokko met z’n vele eredivisiespelers. Beleggen in Afrika van noord tot zuid kan via onderstaand fonds of ETF.

Lyxor ETF Pan Africa (ETF)

Robeco Africa Fonds (Beleggingsfonds)

Australië:

De ‘socceroos’ is de bijnaam van het voetbalelftal uit het land van de kangoeroe. Hoge sprongen op de beurs zijn uiteraard geen garantie, evenmin als WK-winst voor het elftal uit Australië. Maar door gespreid in het land te beleggen zult u waarschijnlijk ook niet snel ‘down under’ gaan.

iShares MSCI Australia (ETF)

Fidelity Australia Fd (Beleggingsfonds)

Azië (Japan, Zuid-Korea):

Het voor beleggers belangrijke China ontbreekt en heeft nog een lange mars te gaan richting voetbaltop. Japan en Zuid-Korea lijken qua voetbal aan elkaar gewaagd, maar in welk land de beurs het beter gaat doen valt moeilijk te voorspellen. Zeker is wel dat de ontwikkelingen rondom Noord-Korea een belangrijk stempel drukken.

iShares MSCI Korea UCITS (ETF)

NN Japan Fund (Beleggingsfonds)

Duitsland:

Al vier keer de beste van de wereld en opnieuw favoriet. Degelijkheid is al decennialang het synoniem voor zowel de Duitse Mannschaft als Duitse aandelen. De wedstrijden worden vaak gewonnen in de laatste minuut, maar hopelijk ziet u als belegger iets eerder resultaat.

Amundi ETF MSCI Germany UCITS (ETF)

Deutsche Invest I German Equities (Beleggingsfonds)

Groot-Brittannië (Engeland):

Engeland en het WK zijn geen gelukkige combinatie. Althans sinds 1966 toen het land waar voetbal werd uitgevonden voor het eerst en meteen voor het laatst won. In plaats van het WK-trauma zullen beleggers toch meer de Brexit in het achterhoofd houden. Een klap voor de Britse economie of valt het uiteindelijk mee?

Fidelity United Kingdom Fund (Beleggingsfonds)

Threadneedle UK Corporate Bond Fd Dis (Beleggingsfonds)

Latijns-Amerika (Argentinië, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Mexico, Panama, Peru, Uruguay):

Messi (Argentinië) of Neymar (Brazilië) maken kans uit te groeien tot de parel van het WK. Al was het maar omdat hun landen reeds voor 7 WK-zege’s tekenden. Maar geldt dat ook voor beleggingen in het regelmatig onrustige Zuid-Amerika? Beleggers die in het continent geloven kunnen kiezen voor deze twee latino’s.

iShares MSCI EM Latin America (ETF)

BlackRock Latin American D2 (Beleggingsfonds)

Midden-Europa (België, Zwitserland):

De komende weken ligt onze sympathie waarschijnlijk bij onze zuiderburen, nu de Rode Duivels ook serieuze kansen worden toegedicht ver te komen in het toernooi. Of ook de Brusselse beurs gaat scoren moeten we afwachten. Investeren in het degelijke Zwitserland is altijd een alternatief.

LYXOR BEL 20 TR DR UCITS (ETF)

Schroder ISF - Swiss Small & Mid Cap  (Beleggingsfonds)

Midden-Oosten (Iran, Saudi-Arabië):

Krijgt u energie van voetbal of juist niet? Beleggen in het Midden-Oosten draait al snel om olie en gas. Iran en Saudi-Arabië zullen tijdens het WK waarschijnlijk geen potten breken, maar dat energieprijzen flink kunnen fluctueren is een feit. Dat merken we momenteel maar al te goed aan de pomp.

JP Morgan Middle East Equity Fd (Beleggingsfonds)

Schroder ISF Middle East (Beleggingsfonds)

Oost-Europa (Kroatië, Polen, Rusland, Servië):

Breed beleggen in de opkomende Europese economieën of toch alle ballen op het organiserende Rusland? Het thuisvoordeel speelt immers altijd mee. Beide is dus mogelijk voor naar het oosten kijkende beleggers, al blijft het altijd oppassen voor Russische beren.

iShares MSCI Russia ADR/GDR (ETF)

East Capital Lux Eastern EU Fund R EUR (Beleggingsfonds)

Scandinavië (Denemarken, IJsland, Zweden):

Wat zien we straks op het veld? Danish Dynamite of de IJslandse oerkreet? We gaan zien hoe ver de Scandinavische landen dit keer komen. Wie de regio ziet zitten maar geen directe voorkeur heeft kan breed beleggen in de top van Europa met deze twee echte ‘Nordics’.

Amundi ETF MSCI Nordic (ETF)

Fidelity Nordic Fund (Beleggingsfonds)

Zuid-Europa (Frankrijk, Portugal, Spanje):

Pakt Spanje opnieuw de cup, overwint het haantjesgedrag van Frankrijk, of wordt toch Ronaldo (Portugal) dit keer de ster van het WK? Nederlandse beleggers kiezen vooralsnog toch eerder voor investeringen in Frankrijk dan op het Iberisch schiereiland.

Amundi ETF MSCI France (ETF)

Fidelity France Fund  (Beleggingsfonds)

Of deze selectie er uiteindelijk met (de) winst vandoor gaat kunnen we niet stellen, we kunnen alleen maar hopen dat er goed gescoord wordt.

Ronald Veerman heeft geen positie in bovenstaande fondsen.

Eigen selectie samenstellen?

Dat kan met Binck Fundcoach. Met Binck Fundcoach bouwt u namelijk heel eenvoudig zelf aan uw vermogen - met beleggingsfondsen en ETF’s. Deze instrumenten bieden een aantal specifieke voordelen: denk aan de relatieve eenvoud, lage kosten en prima spreiding. Zo bouwt u met minimale moeite heel gebruiksvriendelijk aan uw vermogen.

Meer informatie

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?