• Binck Beleggersbarometer

Beleggers gaan met vertrouwen nieuwe beursjaar in

Twijfel over het koerspotentieel van Shell en Tesla in 2021

Met de jaarwisseling in zicht en de massale vaccinatiestart aanstaande zijn beleggers in december opnieuw positiever over de financiële markten dan een maand eerder. Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van december, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

Binck-beleggers beoordelen het beursklimaat deze maand met een +3,4 (op een schaal tussen -10 en +10). Flink hoger dan de +1,6 in november, terwijl optimisten en pessimisten in oktober nog in evenwicht waren.

De meningen over Shell blijven verdeeld, want het bedrijf voert zowel het lijstje met bij voorkeur te kopen als bij voorkeur te verkopen aandelen aan. ASML en Prosus zijn ook populair bij beleggers.

De techsector is voor beleggers nog steeds de populairste sector om in te investeren, al duikt Tesla voor het eerst in de geschiedenis van deze barometer op in de top-3 van bij voorkeur te verkopen aandelen.


Beleggers positiever in december

Uit het maandelijkse Europese onderzoek blijkt dat de Nederlandse beleggers per saldo positiever over de markten zijn dan een maand geleden. In december komt het vertrouwen op +3,4 (op een schaal van -10 tot +10) uit, tegen +1,6 in november. Een op de vijf beleggers geeft een 7 of hoger, terwijl slechts 1% een -7 of lager geeft.

Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten beleggers dat de AEX de komende maand met een kleine 3% en de S&P 500 met een dikke 2% zullen aantrekken.


Vertrouwen en ontwikkelingen indices - Binck Beleggersbarometer december 2020     

Shell blijft koop- én verkooplijst aanvoeren

Binck-beleggers blijven verdeeld over de toekomst van Shell. Het olieconcern voert daardoor opnieuw zowel de lijst met bij voorkeur te kopen als bij voorkeur te verkopen aandelen aan. ASML blijft eveneens populair en Prosus is nieuw in de top-3. 


Favoriete aandelen voor aankoop

  1. Shell
  2. ASML
  3. Prosus

Favoriete aandelen voor verkoop

  1. Shell
  2. Air France KLM
  3. Tesla

Tech en medisch populairst

De technologiesector is nog steeds de populairste sector om in te beleggen, maar het verschil met de medische sector is wel kleiner geworden.


voorkeurssectoren december 2020

Europa en euro 

Europa gaat met 68 procent nog iets steviger dan vorige maand aan kop als continent om bij voorkeur te investeren, gevolgd door Noord-Amerika (20 procent) en Azië (9 procent).

De grootste groep beleggers denkt nog steeds dat de euro komende maand verder zal aantrekken ten opzichte van de dollar, Liefst 47 procent ziet de euro de komende maand sterker worden (15 procent het omgekeerde).


De volgende BinckBank Beleggersbarometer verschijnt begin januari 2021.


Disclaimer

BinckBank peilt maandelijks in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend. 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?