• BinckBank Tour

BinckBank Tour 2020 van start!

Koersen door Limburg, Zeeland en Vlaanderen

UPDATE 30/9

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen in Nederland rondom het coronavirus is op op dinsdagavond 29/9 bekendgemaakt dat de twee etappes in Nederland (woensdag en vrijdag) helaas niet door kunnen gaan. Op de website van de wedstrijdorganisatie kunt u lezen wat dit de komende dagen betekent voor het verdere verloop van de BinckBank Tour.


Wielerfans opgelet, de BinckBank Tour gaat dinsdag 29 september weer van start! Weliswaar een maand later dan gepland en ook twee dagen korter dan normaal, maar komende week wordt het alsnog volop genieten van de Nederlandse, Belgische en internationale wielertop.

Beleggers kijken het liefst naar het koersenbord, maar voor wielerfans zijn de mooiste koersen op de weg te zien. Al draait ook dat om risico’s wegen, kansen pakken en een zo optimaal mogelijk rendement behalen.

BinckBank is daarom opnieuw de trotse naamgever van het grootste wielerevenement in België en Nederland. En waar dit jaar opnieuw grote namen als Matthieu van der Poel en Niki Terpstra, Oliver Naesen en Philippe Gilbert plus internationale toppers zoals tweevoudig Tour-etappewinnaar Soren Kragh Andersen aan de start zullen verschijnen.

BinckBank Tour 2019 - onderweg door het Vlaamse platteland
De BinckBank Tour van vorig jaar onderweg door het Vlaamse platteland

Dat de coronacrisis dit voorjaar de voorbereiding van de alweer 4e editie van de BinckBank Tour flink in de war schopte zal u niet verbazen, maar gelukkig kon het afgebroken wielerseizoen deze zomer alsnog worden opgestart.

Na een spectaculaire Tour de France barst met de BinckBank Tour ook het topwielrennen in België en Nederland eindelijk weer los, in oktober gevolgd door – de eveneens uitgestelde - klassiekers als de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen.

Toch zal het dit jaar anders dan anders zijn. Niet alleen doordat de race voor het eerst in de herfst wordt verreden, maar vooral ook omdat door het aanhoudende coronagevaar het publiek – zeker in de start- en aankomstplaatsen – op afstand zal moeten blijven.

Aalter 2019: Dit beeld gaan we dit jaar door corona helaas niet terugzien.

Aalter 2019: Dit beeld gaan we dit jaar door corona helaas niet terugzien.

Langs de route, maar vooral ook op de televisie kunt u echter net als voorgaande jaren genieten van een wielergevecht over vijf etappes, dat de renners dit jaar niet alleen naar Zeeland en Limburg brengt maar uiteraard ook de Vlaamse kasseien en heuvels zal laten bedwingen.

Met onder meer een spannende tijdrit in Vlissingen, ongetwijfeld weer sprinten in Ardooie en zoals altijd een zwaarbevochten finale bij de Muur van Geraardsbergen.

Routekaart Binckbank tour 2020

Routekaart BinckBank Tour 2020

Hierboven ziet u de routekaart van de BinckBank Tour 2020 met hieronder meer informatie over het etappeschema:


Datum Rit Afstand
di 29.09 Rit 1 Blankenberge - Ardooie 132.1km
wo 30.09 Rit 2 Vlissingen – Vlissingen (tijdrit) 11.0km
do 01.10 Rit 3 Philippine - Aalter 165.7km
vr 02.10 Rit 4 Riemst - Sittard - Geleen 195.4km
za 03.10 Rit 5 Ottignies-Louvain-la-Neuve - Geraardsbergen 185.0km

Het laatste nieuws en actuele informatie over deelnemers en klassementen kunt u deze week vinden op de website van de BinckBank Tour.

Wellicht bent u net als wij benieuwd wie op 3 oktober de opvolger zal worden van Laurens De Plus. Mocht u de renners niet live kunnen bekijken dan kunt u ook dagelijks terecht op NOS, Eurosport, Sporza en Ziggo Sport voor een verslag van de etappe.

Veel kijkplezier alvast!

Koerskenners

Ook zo gek op koersen, of dat nou op de beurs is of op de fiets? In onze video-serie Koerskenners testen we de (beleggings)kennis van BEAT-renners Laurine Van Riessen en Jan Willem van Schip en Team Sunweb-renners Nils Eekhoff en Cees Bol. U kunt de video's hier bekijken:


Videoserie: De Koerskenners

Beleggen kent risico’s, uw geld kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?