• Populaire aandelen

De 5 opvallendste aandelen in januari

Even voorstellen: BioNano, Gaussin, Ease2Pay

Beleggers zijn allang geen gewoontedieren meer. Waar nog niet eens zo heel lang geleden het overgrote deel in Nederlandse kwaliteitsaandelen werd geïnvesteerd, werden de afgelopen jaren ook de ETF en opkomende Amerikaanse aandelen als Apple en Amazon omarmd.

Maar daar blijft het niet bij: beleggers blijven constant doorzoeken naar nieuwe fondsen en nieuwe beleggingskansen. Zeker in de huidige tijd van onzekerheid rond de coronapandemie en volatiele financiële markten. Zo zagen we het afgelopen jaar bijvoorbeeld de opkomst van Tesla, Nio en Nikola en coronaconcerns als Moderna en Novacyt.

Een trend die doorzet, want bijna maandelijks duiken er nieuwe fondsen op in de lijstjes van populaire aandelen bij BinckBank. Daarbij kijken we naar zaken als de groei van het belegd vermogen, het aantal transacties en de hoeveelheid klanten die in bepaalde aandelen belegt.


De 5 opvallendste aandelen in januari

Aan de hand van deze lijsten stellen we op gezette tijden ook graag een aantal aandelen aan u voor. Bijvoorbeeld bij de start van dit jaar. Overigens niet omdat we deze aanbevelen of al dan niet koopwaardig achten, maar omdat we zien dat opvallend veel van onze klanten er in handelen of dat sprake is van een forse groei van de interesse in het aandeel.

Hieronder vijf nieuwe namen – een Nederlands, een Europees en een Amerikaans aandeel plus een ETF en beleggingsfonds - die er deze maand uitspringen.


BioNano Genomics (ISIN US09075F1075)

BioNano Genomics is gespecialiseerd in de productie van software en andere toepassingen voor genetisch en DNA-onderzoek. Het op Nasdaq genoteerde fonds onderzoekt onder meer het immuunsysteem en zoekt ook naar oplossingen en toepassingen voor de bestrijding van het coronavirus.

Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.


Gaussin (ISIN FR0013495298)

Het Franse Gaussin is een bedrijf dat onder meer elektrische en op waterstof draaiende batterijen voor auto’s ontwikkelt. Maar het sinds 2010 op Euronext Parijs genoteerde concern levert ook technologische oplossingen voor de luchtvaart, scheepvaart en andere logistieke dienstverleners.

Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.


Ease2Pay (ISIN NL0000345627)

Begin januari ging het hard met de aandelen van het Nederlandse fintechbedrijf Ease2Pay, dat een betaalapp voor parkeren en tanken heeft ontwikkeld. Het Rotterdamse bedrijf is nog niet zo lang beursgenoteerd en werd in 2017 verhandelbaar via een omgekeerde overname van beursfonds DocData.

Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.


iShares Global Clean Energy (ISIN IE00B1XNHC34)

Dit fonds belegt in de nutsbedrijven, energiebedrijven en techbedrijven die onderdeel uitmaken van de S&P Global Clean Energy Index en weerspiegelt daarmee de groei en het rendement van deze index. Tot de top-5 posities behoren onder meer Plug Power en Verbund.

Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.


Blackrock Global Fund Next Generation Tech (ISIN LU1861216197)

Dit beleggingsfonds investeert ten minste 70 procent van haar assets in aandelen van bedrijven die zich bezig houden met onderzoek, ontwikkeling, productie en distributie op het gebied van nieuwe technologie. Naast nieuwe spelers investeert het fonds ook in bedrijven als Apple, Amazon en Microsoft.

Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.


Webinar: De Favoriete aandelen voor 2021

Zoals hierboven reeds aangegeven vormt de bovenstaande tekst geen koopaanbeveling voor de genoemde aandelen, maar signaleren wij daarmee een aantal minder bekende effecten waarin particuliere beleggers sinds korte tijd actief handelen. Mocht u toch overwegen in een van deze aandelen te investeren dan raden wij u aan uzelf goed in te lezen over het bewuste bedrijf of fonds.

Duikt u graag nog wat dieper in opvallende titels? Op 19 januari organiseerde de Binck Academy een webinar met de door de wol geverfde beleggingsexperts Albert Jellema en  Nico Inberg. Tijdens dit webinar deelden zij hun visie op de huidige markt en hun verwachtingen voor 2021, inclusief de individuele aandelen staan op favorietenlijst. U kunt het webinar op uw eigen gemak terugkijken via onderstaande knop!


Webinar: De favoriete aandelen voor 2021

 

Beleggen kent risico’s, uw geld kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?