• Lijstjes

De populairste aandelen van november 2020

Beleggen in duurzaam en gezondheid in trek

De uitkomst van de verkiezingen in de Verenigde Staten en de aankondiging van coronavaccins zorgde in november voor forse koerswinsten op de aandelenmarkten. De AEX won liefst 80 punten en ook de Amerikaanse markten bereikten nieuwe recordstanden.

Door de hoop op economisch herstel en een einde aan de lockdownmaatregelen werd door Binck-beleggers wederom zeer actief gehandeld in zowel Royal Dutch Shell als in bankaandelen als ING en ABN Amro. Ook hard geraakte fondsen als Air France KLM en Unibail Rodamco werden in november op grote schaal verhandeld. 

Verder hielden de trends van de afgelopen maanden aan, met opnieuw veel interesse voor de medische sector. Dat vaccinmakers Pfizer en Moderna in de top 10-lijstjes opduiken is dan ook niet geheel verrassend.

Tot slot blijft de populariteit voor Nio, Tesla en andere in duurzame energie actieve bedrijven zichtbaar in de aandelenlijstjes. Ook onder populaire ETF’s en fondsen staat een flink aantal investeringsmogelijkheden in ‘clean’ en ‘smart’ energy.

Met een AEX die in november voor het eerst sinds de coronacrisis weer de 600 puntengrens doorbrak hadden Nederlandse particuliere zelfbeleggers hun portefeuilles als volgt verdeeld.

Categorie Percentage
Nederlandse aandelen 45%
Europese aandelen 8%
Amerikaanse aandelen 17%
ETF's 15%
Beleggingsfondsen 11
Obligaties 4%

Overzicht transacties en belegd vermogen november 2020

Het november-overzicht van de onder Binck-klanten populairste fondsen in Nederland, Europa en de VS vindt u in het Maandoverzicht Populaire Aandelen. Ook kunt u verder lezen over de mogelijkheden om te beleggen in biotech-bedrijven als Pfizer en Moderna in dit artikel.


Binck Maandoverzicht beleggers

Beleggen kent risico's, uw inleg kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?