• Beleggen in...

10 populaire tech-fondsen onder Binck-beleggers

De techniek van gespreid beleggen

Beleggen in tech is al enige tijd hot. Of het nu gaat om ‘oudjes’ als Microsoft en Apple of nieuwe beurslievelingen als Plug Power, Tesla en Nio. Maar in welk tech-aandeel kun je het best investeren? En hoe kan ik zien of een aandeel misschien al veel te duur is?

Het zijn lastige afwegingen. Vooral voor beleggers die zich niet dagelijks de beurs in de gaten houden of de jaarverslagen van de – veelal verliesgevende – tech-favorieten moeilijk kunnen doorgronden.

Maar net als bij andere investeringen geldt natuurlijk ook bij beleggingen in tech dat u beter niet op een of enkele paarden kunt wedden. Ook hier geldt dat spreiden van uw beleggingen een verstandige strategie is. Zodat sprake is van een gespreid bedje indien de techsector blijft groeien én u tegelijk niet direct groot deel van uw geld verliest indien een favoriet aandeel onverhoopt toch onderuit gaat.

Ook steeds meer BinckBank-beleggers kiezen ervoor hun tech-beleggingen te spreiden door hun geld te investeren in beleggingsfondsen en ETF’s die in een tech-index of een grote mand tech-aandelen participeren.

Op ons platform zijn tientallen fondsen beschikbaar waarmee u dit kunt doen. Maar om het eenvoudig te houden stellen we hieronder – op alfabetische volgorde – de tien meest populaire tech-fondsen en tech-ETF’s voor (op basis van belegd vermogen) waarin onze klanten op dit moment beleggen.


 • BlackRock World Technology Fund (Beleggingsfonds)

  Dit fonds belegt wereldwijd en investeert tenminste 80 procent van het fondsvermogen voor beleggingen in ondernemingen die actief zijn in de technologiesector

  Top-3 posities in portefeuille: Apple, Microsoft, Amazon.

  Meer informatie over dit fonds vindt u hier.


 • Fidelity Global Technology Fund (Beleggingsfonds)

  Belegt eveneens wereldwijd in bedrijven die producten, processen of diensten hebben ontwikkeld die bijdragen aan technologische vooruitgang en verbetering.

  Top-3 posities in portefeuille: Apple, Alphabet. Samsung

  Meer informatie over dit fonds vindt u hier.


 • Franklin Templeton Technology Fund (Beleggingsfonds)

  Dit fonds belegt in aandelen en - deels – in obligaties van technologiebedrijven. De Benchmark van het fonds is det BofA Merrill Lynch 100 Technology Index.

  Top-3 posities in portefeuille: Amazon, Apple, Alibaba

  Meer informatie over dit fonds vindt u hier.


 • Henderson Global Tech Fund

  Dit techfonds belegt wereldwijd in aandelen van aan technologie gekoppelde bedrijven, maar ook in geldmarktinstrumenten en bankdeposito’s.

  Top-3 posities in portefeuille: Apple, Microsoft, Alphabet

  Meer informatie over dit fonds vindt u hier.


 • iShares Nasdaq 100 (ETF)

  Deze ETF heeft tot doel de performance van de Nasdaq 100 Price Return Index zo nauwkeurig mogelijk te volgen en investeert derhalve overwegend in technologieaandelen.

  Top-3 posities in portefeuille: Apple, Microsoft, Amazon

  Meer informatie over dit fonds vindt u hier.


 • iShares S&P 500 Information Tech (ETF)

  Dit fonds investeert in Amerikaanse informatietechnologiebedrijven en volgt daarbij de Global Industry Classification Standard (GICS)-index.

  Top-3 posities in portefeuille: Apple, Microsoft, Visa

  Meer informatie over dit fonds vindt u hier.


 • JP Morgan Europe Technology (Beleggingsfonds)

  Dit fonds belegt tenminste tweederde van het fondsvermogen in technologiebedrijven die in Europa gevestigd zijn of daar het grootste deel van hun activiteiten hebben.

  Top-3 posities in portefeuille: Infinion, ASML, Adyen

  Meer informatie over dit fonds vindt u hier.


 • Lyxor Nasdaq 100 (ETF)

  Deze ETF volgt de Nasdaq 100 Notional Net Total Return Index en belegt daarmee het overgrote deel van haar vermogen in de bekende Amerikaanse techbedrijven.

  Top-3 posities in portefeuille: Facebook, Amazon, Apple

  Meer informatie over dit fonds vindt u hier.


 • NN Information Technology Fund (Beleggingsfonds)

  Dit Nederlandse beleggingsfonds investeert in wereldwijde technologiebedrijven, met een maximum van 10 procent van het vermogen per onderneming.

  Top-3 posities in portefeuille: Mastercard, Visa en Microsoft

  Meer informatie over dit fonds vindt u hier.


 • SPDR MSCI World Technology  (ETF)

  Deze ETF volgt de performance van de MSCI World Information Technology Index en belegt daarmee in wereldwijd in technologiebedrijven.

  Top-3 posities in portefeuille: Apple, Microsoft, Visa

  Meer informatie over dit fonds vindt u hier.


Automatisch Beleggen

Bovenstaande fondsen moeten niet worden gezien als een beleggingsaanbeveling, maar vormen een alfabetische opsomming van de momenteel populairste technologiefondsen onder BinckBank-beleggers. Mocht u overwegen in een van deze fondsen te investeren dan raden wij u aan u eerst verder te verdiepen in het fonds en haar beleggingsstrategie.

Overigens kunt u bij BinckBank ook, indien u een fonds op het oog hebt, kiezen voor periodiek beleggen. Daarbij stelt u eenmalig via ons platform in op welke dag van de maand een bepaalt bedrag in een fonds wordt belegd. Dit bedrag wordt dan maandelijks automatisch in het fonds geïnvesteerd. Zo heeft u er geen omkijken naar en bouwt u stap voor stap extra vermogen op in het fonds.

Meer over beleggen in technologie

Wilt u zich verder verdiepen in technologie? Dat kan. In onze special van februari duiken we namelijk diep in het beleggen in de tech-sector. Ook verwijzen we u graag naar de eerste aflevering van onze podcast Gek op Beleggen, waarin collega Peter Siks spreekt met Peter van den Elzen, die een prikkelende visie heeft op beleggen in de sectoren tech en bio-tech. En tot slot wijzen we u graag op het webinar van 8 maart over "Beleggen in tech".

Bekijk de tech-special

Beleggen kent risico's, uw inleg kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?