• Nieuw van Binck

Duitse solarisBank toegevoegd aan Binck Sparen

De Duitse solarisBank is vandaag als derde Europese bank toegetreden tot het dit jaar gelanceerde Binck Sparen-platform. 

Spaarders ontvangen vanaf vandaag 0,5% rente (12 maanden) en maximaal 0,7% (op jaarbasis bij 24 maanden) op via Binck Sparen afgesloten solarisBank-deposito’s. De online bank uit Berlijn is daarmee de derde partij die zich aansluit bij het platform. De in 2016 opgerichte fintechbank, waarin onder meer ABN Amro en het Spaanse BBVA participeren, biedt digitale betaaldiensten aan.

Antwoord op extreem lage rente

Met Binck Sparen kunnen Nederlandse spaarders, vanuit één centrale rekening, eenvoudig en overzichtelijk sparen over de grens bij aangesloten banken in Europa. De rente die daarbij geboden wordt kan oplopen tot 1,4% op jaarbasis voor een vijfjaarsdeposito. Het spaarplatform startte dit voorjaar met Euram Bank (Oostenrijk) en J&T Banka (Tsjechië), waarbij werd aangekondigd dat in de loop van het jaar extra banken zouden worden toegevoegd.

De banken die via het platform spaardeposito’s aanbieden zijn stuk voor stuk partijen met een bankvergunning en net als BinckBank aangesloten bij het in hun land geldende – Europese - depositogarantiestelsel. Daarmee is voor de rekeninghouder het spaargeld per deelnemende bank tot 100.000 euro beschermd voor een enkelvoudige rekening.

Binck Sparen past binnen de bredere dienstverlening van BinckBank voor particulieren die bewust met hun financiële toekomst bezig zijn. Naast dienstverlening op het gebied van actief zelf beleggen en online gepersonaliseerd portefeuillebeheer vormt sparen daarbij een belangrijke derde pijler.

Starten met sparen? Klik hier.

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in