• Binck in de media

Einde beursnotering BinckBank

Met een ferme gongslag van Saskia Klep, directeur BinckBank Nederland, is op woensdagmiddag 25 september een eind gekomen aan de beursnotering van BinckBank op Euronext.

Directe aanleiding voor de zogenaamde delisting vormt de afronding van de overname – begin augustus - van BinckBank door de Deense Saxo Bank Group en de eveneens op 25 september gehouden buitengewone aandeelhoudersvergadering. De plaats van BinckBank in de AScX is ingenomen door Ajax.

Ruim 98 procent aandelen aangemeld

Saxo Bank maakte in december 2018 bekend BinckBank te willen overnemen en bracht kort daarna een bod van 6,35 euro per aandeel uit. Eind augustus was ruim 98 procent van de ruim 67 miljoen uitstaande aandelen aangemeld.

Door de nieuwe combinatie ontstaat een wereldspeler op het gebied van fintech, beleggen en vermogensopbouw. Met liefst 860.000 beleggende klanten, die samen voor meer dan 46 miljard euro aan beleggingen bezitten.

BinckBank populair onder particuliere belegger

BinckBank werd opgericht in 2000 en brak met fors lagere transactietarieven de beleggersmarkt voor de kleine particulier open. Na de overname/samensmelting met AOT kreeg BinckBank in mei 2004 ook zelf een beursnotering aan Euronext.

De aandelen van de bank waren de afgelopen jaren – mede vanwege het jaarlijkse dividend - ook in trek onder klanten van BinckBank en andere particuliere beleggers. Op 13 november 2009 werd een hoogste slotkoers van 13,63 euro genoteerd.

BinckBank en Euronext blijven partners

,,Met de gongslag van vandaag komt na ruim 15 jaar een eind aan de beursnotering van BinckBank, maar de nauwe band met Euronext blijft ook na vandaag gewoon bestaan”, aldus Saskia Klep.

“Nederlandse aandelen en effecten zijn immers zeer populair onder particuliere beleggers en ook na vandaag zullen honderdduizenden Binck-klanten blijven beleggen via het Damrak”.

Integratie

Nu beide banken samen verder opereren zullen de activiteiten van Saxo Bank en BinckBank de komende jaren worden geïntegreerd en samengevoegd.

Doel is uiteraard dat klanten hiervan profiteren. Door de krachtenbundeling kan niet alleen de innovatie van de platformen worden versneld, maar hebben beide banken ook meer mogelijkheden en slagkracht om klanten te voorzien van nog betere dienstverlening, een nog breder aanbod en zeer scherpe tarieven.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?