• Populaire aandelen

Even voorstellen: Coinbase, Nel, Ocugen

Dit waren de hot stocks in Q2

Niet alleen beurzen bewegen, maar ook de interesse in bepaalde aandelen. Naast vaste waarden als Shell, ING en internationale aandelen als Apple en Amazon zien we regelmatig nieuwe bedrijven in de lijstjes met meest verhandelde aandelen opduiken.

Beleggers zijn daarbij op zoek naar nieuwkomers in sectoren als tech, duurzaamheid en farma. Een aantal keer per jaar zetten we een aantal van deze populaire nieuwe namen op een rij.

Overigens niet omdat we deze aanbevelen of koopwaardig achten, maar omdat we zien dat opvallend veel van onze klanten er in handelen of dat sprake is van een forse groei van de interesse in het aandeel.


5 opvallende aandelen in Q2

Hieronder vindt u een vijftal hot stocks – vier aandelen plus een ETF - van de afgelopen maanden:

 1. Coinbase

  (Aandeel VS / ISIN US19260Q1076)

  De beursgang op Nasdaq van cryptoplatform Coinbase was de meest in het oog springende IPO tot dusver dit jaar, mede omdat juist op dat moment talloze cryptomunten piekten. Hoewel nog relatief nieuw, is het handelsplatform reeds vele malen groter dan veel andere beurzen en ligt de market cap boven de 50 miljard dollar.

  Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.

   

 2. Nel ASA

  (Aandeel EU / ISIN NO0010081235)

  Hoewel het Noorse Nel reeds in 1927 werd opgericht is het vooral de laatste jaren in beeld gekomen als belangrijke speler op het gebied van de productie, opslag en distributie van waterstof. Het aandeel is genoteerd op de beurs van Oslo, dat sinds kort deel uitmaakt van Euronext.

  Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.

                                       

 3. Ocugen

  (Aandeel VS / ISIN US67577C1053)

  Dit in het Amerikaanse Pennsylvania gevestigde biotechbedrijf ontwikkelt gentherapieën om blindheid en slechtziendheid te kunnen behandelen, maar maakte recent vooral een forse koerssprong doordat samen met Indiase farmaceuten aan een nieuw coronavaccin zou worden gewerkt.

  Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.

   

 4. Palantir Technologies

  (Aandeel VS / ISIN US69608A1088)

  Dit softwarebedrijf, waarvan de naam gebaseerd is op de Lord of the Rings-trilogie, specialiseert in big data-analyse die toegepast kan worden bij onder meer fraude-onderzoeken, cybercrime en antiterrorisme. Naast veel bedrijven zijn ook overheden klant bij Palantir.

  Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.

   

 5. Van Eck Video Gaming and eSports 
  (ETF, ISIN IE00BYWQWR46)

  Deze relatief nieuwe ETF lijkt vooral gemaakt voor jongeren die gek zijn op online gamen en sport en volgt de MVIS Global Video Gaming and eSports index. Daardoor wordt circa 40 procent in de Verenigde Staten belegd. Belangrijkste participaties zijn Nvidia en Tencent, maar ook bekende gamebedrijven als Nintendo en Activision Blizzard (o.a. Call of Duty).

  Meer informatie over dit aandeel vindt u hier op het BinckBank-platform.


Zoals hierboven reeds aangegeven vormt de bovenstaande tekst geen koopaanbeveling voor de genoemde aandelen en fondsen, maar signaleren wij daarmee een aantal minder bekende effecten waarin particuliere beleggers sinds korte tijd actief handelen.

Mocht u toch overwegen in een van deze aandelen te investeren dan raden wij u aan uzelf goed in te lezen over het bewuste bedrijf of fonds.


Beleggen kent risico’s, uw geld kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?