• Lijstjes

Fiat, Ferrari en Lazio populair bij Binck-belegger

Nederlanders beleggen in bekende Italiaanse aandelen

Op zondag 4 maart gaat Italië opnieuw naar de stembus, waarbij met spanning wordt uitgekeken wie als winnaar uit de strijd komt. Het rechtse blok waarbij ook opnieuw ex-premier Berlusconi een rol speelt, het linkse blok van de vorige premier Renzi of de protestpartij Vijf Sterren.

Beurs Milaan in het groen

Tijdens de eurocrisis lag Italië politiek en economisch onder vuur en was zelfs even onzeker of het land in de eurozone kon blijven, maar de laatste jaren is het op dat front duidelijk rustiger geworden.

De tienjaarsrente schommelt al enige tijd rond 2 procent en de Italiaanse beurs behaalde vorig jaar zelfs een rendement van bijna 20 procent. En dit jaar is de FTSE MIB in Milaan met een plus van 3 procent zelfs een van de weinige Europese beurzen die medio februari in de groene cijfers staat.

Het IMF rekent dit jaar op een groei van de economie met 1,4%.

Beleggen in Italië

Nederlandse particuliere beleggers investeren het grootste deel van hun geld in Nederlandse effecten, gevolgd door Amerikaanse en grote Europese aandelen uit landen als Duitsland, Groot-Brittannië.

Toch beleggen waarschijnlijk enkele duizenden kleine beleggers in individuele Italiaanse aandelen, waarvan de namen ons bovendien vaak bekend in de oren klinken. Al met al gaat het om enkele tientallen miljoenen euro’s.

Binck heeft daarbij ook in haar eigen data gekeken naar de populairste Italiaanse beleggingen. De autoconcerns Fiat Chrysler en Ferrari plus voetbalclub Lazio Roma zijn daarbij qua belegd vermogen het populairst.

Top-10 Italiaanse aandelen

  1. Fiat Chrysler
  2. Ferrari
  3. Lazio Roma
  4. Prysmian
  5. ENI
  6. Luxxotica
  7. BB Biotech
  8. Enel
  9. Brembo
  10. UniCredit


Bron: NL-beleggers Binck feb/2018


Verder staat in de top-10 het minder bekende bedrijf Prysmian, dat enkele jaren geleden het Nederlandse Draka overnam en daardoor nog relatief veel aandeelhouders uit ons land telt. Ook energiebedrijven Eni en Enel, bank Unicredit, Brembo (o.a. remschijven) en Luxxotica (brillenglazen) staan hoog in de lijst.

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?