• Actualiteit

Goede voornemens voor beleggers

Nuchter en gezond investeren in 2021

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen ook een start vol goede voornemens. Afvallen en meer bewegen, of bijvoorbeeld beter omgaan met het milieu. Maar wist u dat u als belegger ook (al is het misschien maar voor een stukje) invulling kunt geven aan deze goedbedoelde plannen? Door er gericht in te investeren. We zetten er een aantal op een rij.


Even geen alcohol

Ook op de beurs smaakte een investering in Heineken, Lucas Bols of LVMH de afgelopen jaren prima. Maar even van de drank af kan natuurlijk ook. Wat dacht u bijvoorbeeld van een belegging in water? Vooral via een aantal ETF’s kunt u dit prima doen. Dit zijn de populairste bij BinckBank:


Gezonder eten en afvallen

Snacks en snoepgoed levert heel wat beursgenoteerde bedrijven jaarlijks een mooi rendement op, maar er zijn ook genoeg voedingsconcerns waar een gezonde maaltijd voorop staat.

Zo kunt u investeren in de yoghurtjes van Danone of de kefir van Lifeway Foods. Of even wat minder vlees? Dat doen ze ook bij het bij veel beleggers populaire Beyond Meat. Of wat dacht u van ons eigen DSM, dat van een chemiebedrijf is getransformeerd in een op gezonde voeding en vitaliteit gerichte multinational.


Beter omgaan met het milieu

Wilt u sowieso uw leven duurzamer inrichten en beter omgaan met het milieu? Op de beurs is dat geen enkel probleem. Duurzaam en milieuvriendelijk beleggen is al een aantal jaren stevig in opkomst, met recent ook een steeds groter aanbod van fondsen en ETF’s die zich richten op zogenaamde ESG-criteria. 

Bovendien is het mogelijk om via een belastingvoordeel fiscaal vriendelijk te beleggen in een aantal groene fondsen. Op deze pagina kunt u meer lezen over duurzaam beleggen bij BinckBank.


Meer bewegen en sportiever leven

Naast gezonder eten kunt u coronakilo’s ook verliezen door meer te bewegen en gezonder te leven. Sneakers, fietsen en fitness zijn ook gewoon beschikbaar op de beurs.

Specialisten op dit gebied vindt u op de Amsterdamse beurs via bijvoorbeeld Basic-Fit en fietsgigant Accell. Maar wereldwijd zijn er natuurlijk genoeg investeringen in sportieve beursgenoteerde merken, zoals Adidas, Nike en Under Armour.


Minder stress en meer ontspannen

Of wilt u gewoon wat meer relaxen en in die richting investeren? Met Netflix en Disney kunt u met de voeten op de bank onbeperkt series en films kijken. Wordt u juist ontspannen van gamen of andere spelletjes online? Beleggers die hier van houden, kunnen zich verder verdiepen in het beleggen in gaming en e-sports en  zullen kijken naar de eerste gaming ETF, de VanEck Video Gaming and eSports ETF (ISIN IE00BYWQWR46).


Een beter mens en meer sociaal contact

Als sociale media voor u belangrijk zijn om het contact met vrienden en familie te onderhouden, dan zijn Facebook en Twitter op de beurs de grootste spelers. Maar op de aloude manier wat vaker een kaartje of een belletje plegen via PostNL of KPN kan natuurlijk ook.

Of misschien wilt u vooral iets goeds doen voor de medemens. Bijvoorbeeld voor wereldburgers die het wat minder goed hebben. Dat kan bijvoorbeeld via een investering in het ASN-Novib Microkredietfonds of het Triodos Fair Share Fund, waarmee je kleine ondernemers in arme landen helpt.


Mijn financiën beter op orde en minder uitgeven

Als u minder wilt uitgeven en uw financiën beter op orde wilt brengen zit u bij een beleggersbank natuurlijk op de goede plek. Bijvoorbeeld door te starten met periodiek beleggen. Zo kunt u elke maand automatisch een vast bedrag investeren, waardoor u niet alleen minder uitgeeft maar ook nog eens stap voor stap vermogen opbouwt. En dus zonder omkijken, want wij bij BinckBank beleggen het geld volgens uw voorkeuren. Hoe u hiermee kunt starten leest u hier


Toch eens die mooie auto kopen

Of is sparen niets voor u en wilt u dit jaar toch eindelijk eens die mooie auto kopen? Financieel gezien misschien niet de beste start van het jaar, maar wel zo leuk. Al kunt u het ook oplossen door voor een relatief klein bedrag een paar aandelen in een mooi automerk op de kop te tikken. Zo kunt u via de beurs een ritje maken in Tesla, BMW of Mercedes-bouwer Daimler. Of wat dacht u van Bond-auto Aston Martin of een heuse Ferrari.


De favoriete aandelen voor 2021

De aandelen en fondsen die hierboven worden genoemd moeten niet worden gezien als een koopaanbeveling, maar slechts als inspiratie indien u rond een bepaald thema wilt beleggen. Mocht u overwegen te investeren in een van bovenstaande aandelen of fondsen dan adviseren wij u altijd om hier vooraf goed in te verdiepen. En wilt u verder vooruitkijken op 2021? Op 19 januari organiseren we een webinar, waarin beleggingsexperts Nico Inberg en Albert Jellema hun verwachtingen delen voor het komende jaar en hun favoriete aandelen voor 2021 uit de doeken doen. U kunt zich nu aanmelden via:

Webinar: De favoriete aandelen voor 2021


Beleggen kent risico’s, uw geld kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?