• Idee van de dag

Hoezo lockdown?

Op de beurs kun je je geld nog steeds in je hobby steken

Houdt u ook geld over door de lockdown? Het coronavirus en alle maatregelen zijn voor veel Nederlanders een hard gelag. Maar tegelijk is er ook een groep die juist minder geld uitgeeft, nu vakanties, uitjes en andere vanzelfsprekende activiteiten vervallen. En blijft ook het vakantiegeld op de rekening staan.

Het huis een verfbeurt, een stukje hypotheek aflossen of gewoon het geld opzij zetten. Er zijn meerdere opties. Maar waarom niet ook een deel investeren op de beurs? In de dingen waaraan u het toch al uitgaf en met de kans op rendement?

Want op de financiële markten hoeft u geen anderhalve meter afstand te houden. En zijn alle bedrijven onveranderd ‘open’.

Hieronder tien sectoren waar u een bespaarde uitgave kunt omzetten in een vergelijkbare investering op de beurs.

Uiteraard geldt daarbij - juist ook nu - om u goed in de individuele bedrijven te verdiepen. Een flinke groep heeft het immers zwaar door de crisis en is flink gedaald. Maar tegelijk kan dit ook een kans op herstel bieden.

 1. Bioscoop

  De bioscoop mag haar deuren weer openen, maar met maximaal 30 man kiest u wellicht toch voor een filmpje thuis. Investeren in de bios kan echter ook via het Belgische Kinepolis of de filmmakers van Disney en Time Warner.

 2. Café

  Niet meer naar de kroeg zal nog wel even het parool zijn, nu het in café’s moeilijk gaat worden om anderhalve meter afstand te houden. Toch de portemonnee trekken voor een biertje? Dat kan via de beurs in het eigen Heineken of net over de grens bij AB Inbev (o.a. Jupiler en Hertog Jan)

 3. Festival

  Ook festivals zullen mogelijk tot volgend jaar moeten wachten voordat er weer tienduizenden mensen tegelijk op een weiland mogen. Het Amerikaanse LiveNation is de grote partij achter festivals als Pinkpop en Lowlands, die hopen in 2021 weer een feestje te kunnen bouwen.

 4. Formule I

  Zandvoort moet ook minstens een maandje wachten voordat de Grand Prix weer terugkeert naar Nederland. Beleggers die van de sport houden investeren echter ook in de snelle auto’s van het beursgenoteerde Ferrari of de banden van Continental.

 5. Pretpark

  In je eentje in de achtbaan is een stuk minder leuk dan met z’n allen, dus wellicht dat het pretparkbezoek ook een jaartje opschuift. Maar misschien staan er dan wel weer mooie nieuwe atracties in de locaties van het beursgenoteerde Six Flags en Seaworld of in de parken van Disney.

 6. Restaurant

  Uit eten of even in een cafetaria zitten kan straks weer op anderhalve meter, maar wellicht wil je toch al investeren in een maaltijd of een bak koffie. Op de beurs kan dat via onder meer McDonalds, de maaltijdbezorgers van Just Eat Takeaway of koffiemarktleider Starbucks.

 7. Voetbal

  In Duitsland is de Bundesliga weer begonnen, maar wel zonder publiek. Wanneer u zelf weer naar het stadion kunt is echter onzeker. Maar beleggen kan uiteraard nog steeds in aandelen van Ajax. Bent u geen Ajacied? Dan zijn over de grens wellicht Juventus of Manchester United een alternatief

 8. Vliegreis

  De luchtvaart is ook een sector die een noodlanding moest maken en nog wel even last blijft hebben. U kunt een voucher accepteren voor een geannuleerde vlucht, maar ook het geld investeren. Beursgenoteerde bedrijven genoeg in de sector, van Air France KLM tot de bouwers Airbus en Boeing.

 9. Vakantiehuisje

  Relaxen in een hotel of vakantiehuisje zal waarschijnlijk in eigen land moeten, maar u kunt het ook uitstelen tot volgend jaar en het geld wel alvast in een verblijf investeren via bijvoorbeeld de reisgiganten Booking Holdings (o.a. Booking.com), TUI of  de huisjes van Pierre & Vacances (o.a Centerparcs).

 10. Kleding

  De winkelstraten worden al wat drukker, maar wellicht deed u dit ook voor de coronacrisis allemaal al online. Op de beurs is kleding echter ook in alle maten verkrijgbaar. Via H&M tot Inditex (o.a. Zara) of de Duitse onlinegigant Zalando

Tien manieren dus om je uitgespaarde vakantiegeld of lockdown-voordeel toch een passende bestemming te geven.

Maar investeer uiteraard niet zomaar en kijk goed hoe de bedrijven er voor staan. Staat de koers nu laag? Is er een kans op extra rendement? Of gaan ze het toch nog een tijdje moeilijk hebben?. Want ook hier geldt: beleggen kent risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?