• Actualiteit

Vaccin in de maak?

Deze fondsen vechten tegen corona

Geen aandeel of fonds leek de afgelopen dagen te ontkomen aan de koersval op de financiële markten.

Of toch wel? Een handvol bedrijven wist juist flink te profiteren van de rilling die over de markten trok: biotechbedrijven en startups die aan een vaccin werken en ondernemingen die profiteren van de stormloop op zeep, mondkapjes en andere desinfecteermiddelen.

Ook BinckBank-beleggers wisten een aantal van deze aandelen al snel te traceren. Effecten die in een aantal gevallen inmiddels flink zijn gestegen of volgens analisten juist gaan profiteren van de wereldwijde uitbraak van corona.

Al blijft die claim onzeker want net als rond de forse koersverliezen zou ook hier sprake kunnen zijn van een doorgeschoten – positieve - emotie. Of ze een vaccin voor uw in waarde gedaalde portefeuille gaan zijn, blijft dus de vraag.

We kunnen er dus onze neus voor ophalen, maar toch zetten we graag een aantal van deze veelbesproken ‘virusremmers’ op een rij. Om te vertellen wat ze doen en waarom beleggers er op dit moment warm voor lopen. Maar lees u vooral ook verder in als u overweegt om in deze bedrijven te investeren. Beleggen in deze individuele aandelen brengt uiteraard wel risico met zich mee, uw inleg kan ook minder waard worden.

 1. Alpha Pro Tech (NYSE: APT)

  Dit op de beurs van New York genoteerde bedrijf maakt wegwerpmondkapjes voor algemeen gebruik en meldde inmiddels een forse groei van het aantal binnengekomen orders. Met als resultaat een fors opgelopen koers.

 2. Clorox (NYSE:CLX)

  Met een jaaromzet van ruim 6 miljard dollar en als onderdeel van de S&P 500 is Clorox geen onbekende onder beleggers. Maar als producent van desinfecteermiddelen staat het bedrijf door de wereldwijde run op deze middelen midden in de belangstelling.

 3. Co-Diagnostics (Nasdaq: CODX)

  Ook de koers van het op Nasdaq genoteerde Co-Diagnostics is de afgelopen weken fors opgelopen. Zeker ook nadat het bedrijf bekendmaakte dat het toestemming had een nieuwe testmethode om het virus snel te traceren wereldwijd kon gaan uitrollen.

 4. Gilead Sciences (Nasdaq: GILD)

  Het Californische Gilead Sciences werkt ook aan medicatie voor het virus en verwacht nog voor de zomer met trials te beginnen. Maar ook op andere fronten zit het niet stil, zo bleek aan de overname deze week van kankermedicatieconcern Forty Seven voor 15 miljard dollar.

 5. Inovio (Nasdaq: INO)

  Flinke koerssstijgingen waren ook zichtbaar bij biotechbedrijf Inovio Pharmaceuticals dat ook hard aan een vaccin werkt en hoopt deze zomer te kunnen starten met testen op mensen. Of en wanneer er toestemming komt het middel breed in te zetten wordt pas later duidelijk.

 6. Moderna (Nasdaq: MRNA)

  De koers van Moderna liep de afgelopen weken flink op nadat het bedrijf bekend had gemaakt dat het monsters van een experimenteel vaccin voor het coronavirus naar Amerikaanse overheidsinstanties had toegestuurd. Ambitie is om in april met clinical trials te kunnen beginnen.

 7. Novavax (Nasdaq: NVAX)

  Novavax werkt ook hard aan het op de markt brengen van een vaccin en is inmiddels gestart met het testen van een nieuw middel op dieren. Verwacht wordt dat het nieuwe middel nog voor de zomer ook op menselijke proefpersonen kan worden getest.

 8. Novacyt (ALNOV: Euronext)

  Het in Frankrijk op Euronext genoteerde Novacyt is gespecialiseerd in diagnostische tests en zou ook een van de bedrijven kunnen zijn die op grote schaal het nieuwe coronavirus gaat traceren. In Europa heeft het bedrijf reeds toestemming voor haar voorgestelde testmethode gekregen.

 9. Regeneron (Nasdaq: REGN)

  Biotechbedrijf Regeneron Pharmaceuticals, onderdeel van de Nasdaq 100, kondigde reeds in de eerste dagen van februari aan dat het samen met het Amerikaanse ministerie van gezondheid aan een succesvolle behandeling van het coronavirus werkt.

 10. Sanofi (Euronext: SAN)

  De Franse geneesmiddelengigant Sanofi zou druk bezig zijn om een vaccin voor het coronavirus te ontwikkelen via haar aan de beroemde Louis Pasteur gekoppelde dochter Sanofi Pasteur, dat gespecialiseerd is in vaccins tegen bacteriële- en virusziekten.

 

Hoewel dus koortsachtig wordt gezocht naar een vaccin zal de toekomst moeten uitwijzen welke bedrijven ook op lange termijn gaan profiteren van de coronaophef.

Of ze een medicijn voor uw portefeuille zullen zijn is derhalve onzeker, dus lees u goed verder in indien u overweegt in een van bovenstaande aandelen te investeren.

Wilt u beleggen in een van deze aandelen?

Beleggen in bovenstaande aandelen is mogelijk door zelf te beleggen bij BinckBank. U kunt de aandelen op ons platform eenvoudig terugvinden. Voordat u in individuele aandelen investeert is het verstandig u vooraf goed te verdiepen in deze bedrijven. Beleggen kent immers risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?