• Trends

Klimaat steeds bepalender voor temperatuur op beurzen

2020 wordt het jaar waarin voor het eerst het klimaat echt een bepalende factor kan gaan worden op de financiële markten.

Die verwachting spreekt Saxo Bank, sinds augustus vorig jaar het moederbedrijf van BinckBank, uit in haar Q1 Outlook voor 2020.

“Voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog is een echte beweging zichtbaar waarbij niet economische groei, maar klimaat en milieu de belangrijkste prioriteit gaan worden voor overheden en hun burgers”, aldus top-econoom Steen Jakobsen van Saxo Bank.

Saxo Bank benadrukt in haar outlook dat de klimaatdiscussie duidelijk maakt dat het huidige economische model steeds minder goed werkt en de invloed van de klimaatdiscussie – en het daar wel of niet goed op inspelen - ook steeds meer impact zal gaan hebben op de beurs.

In haar Outlook ziet de bank dan ook een aantal belangrijke trends die hier op voorsorteren. Hieronder de belangrijkste effecten die dit jaar zichtbaar zullen worden:

  1. Groeiend klimaatbewustzijn zal interesse in groen en duurzaam beleggen snel verder doen groeien.
  2. Natuurrampen zullen steeds meer invloed krijgen op volatiliteit in de markten en beleggers moeten zich daar tegen wapenen.
  3. Klimaatdiscussies en sociale onrust worden belangrijker factor bij prijsontwikkeling en volatiliteit grondstoffenmarkten.
  4. Na Europese Unie kleuren ook Duitsland en ECB steeds groener, met invloed op economisch en monetair beleid.
  5. Hoe groen kleurt de VS? Kans op verzwakking Amerikaanse dollar reëel door komende verkiezingen en oplopende begrotingstekorten.
  6. Start bouw duurzaam financieel ecosysteem.

De volledige Outlook van Saxo Bank plus een aantal artikelen dat dieper ingaat op bovenstaande ontwikkelingen is vanmorgen gepubliceerd op de website van de bank. Het document is via deze link te raadplegen.

Beleggen kent risico's. U kunt uw inleg verliezen.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?