• Beginnen met beleggen

Koopzegels van Albert Heijn of beleggen in Ahold?

Wat is het historisch rendement van aandelen in Ahold Delhaize?

Klanten van Albert Heijn kunnen sinds deze maand digitaal sparen via koopzegels die zij bij de kassa aanschaffen en krijgen daarvoor – zo geeft de grootgrutter aan - liefst 6 procent rente.

Prachtig natuurlijk dat je in een tijd waarin de rente op nul staat - of zelfs negatief is - nog zoveel geld voor je spaargeld kunt krijgen. Ook al moet je daarvoor ook wel eerst voor een fors bedrag boodschappen doen.

Maar toch nodigt het ook uit om tegelijk eens naar die andere manier te kijken waardoor u rendement kunt maken op Albert Heijn. Namelijk door te investeren in de aandelen van moedermaatschappij Ahold Delhaize (waartoe naast Albert Heijn onder meer ook Etos, Gall&Gall en bol.com behoren).

Van 6 naar 12 procent

Wie via de beurs halverwege 2010 100 euro in aandelen Ahold had geïnvesteerd, zou daarvoor nu bij verkoop ruim 190 euro vangen, ofwel een rendement van gemiddeld bijna 7 procent per jaar.

Maar dan hebben we nog niet eens gekeken naar het dividend dat jaarlijks door het bedrijf wordt uitgekeerd. Wie dat zou hebben gedaan zou zijn investering in Ahold in tien jaar hebben zien oplopen van 100 tot ruim 300 euro. Oftewel: een gemiddeld rendement van 12 procent per jaar en dus liefst het dubbele van uw koopzegelpremie. 

Aan u dus de keuze wat u gaat hamsteren: Albert Heijn of Ahold, koopzegels of aandelen. Waarbij uiteraard wel moet worden verteld dat beleggen ook risico’s heeft.

Uw geld kan op de beurs ook minder waard worden. De waarde van uw belegging kan flucturen. En in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.


Beleggen in Ahold Delhaize

Mocht u willen beleggen in Ahold dan kan dat uiteraard eenvoudig via ons beleggingsplatform. Via deze link komt u direct bij de pagina van het aandeel uit.


Beleggen kent risico’s. Uw inleg kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?