• Populaire aandelen

Maandoverzicht populaire fondsen januari

GameStop-effect duidelijk zichtbaar

De meeste beursindices kleurden groen in de eerste maand van 2021. Maar meer nog dan de presidentswissel in de Verenigde Staten trok het Amerikaanse beleggerstumult rond aandelen als GameStop de aandacht. Dat is ook zichtbaar in het maandelijkse overzicht van transacties en beleggingen door Nederlandse Binck-beleggers.

Hoewel Nederlandse aandelen ook in januari het meest verhandeld werden door BinckBank-klanten is dit effect bij de Amerikaanse aandelen goed te zien. GameStop was in januari zelfs het meest verhandelde Amerikaanse aandeel en AMC schoot in een keer naar de vijfde plek. Ook in Europa was dit zichtbaar via de vele transacties in het eveneens vaak genoemde Nokia.

Kijkend naar de Nederlandse lijst zien we Just Eat Takeaway voor het eerst in de top-3 staan - wellicht ook als gevolg van de avondklok? - en was er ook veel handel in Prosus. Ook aandelen als NIO zijn kijkend naar de lijstjes al maanden populair bij beleggers.

Bij de beleggingsfondsen en ETF’s blijven naast aandacht voor brede indices en dividend-aandelen ook tech, duurzaam beleggen en crypto’s populaire investeringen.

Binck Maandoverzicht Populaire Fondsen

Bekijk alle populaire fondsen  van de afgelopen maand in ons Maandoverzicht Populaire Fondsen.


Naar Maandoverzicht


Beleggen kent risico's, uw inleg kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?