• BinckBank Tour

Matthieu van der Poel wint BinckBank Tour

Met Matthieu van der Poel kreeg de vierde BinckBank Tour afgelopen weekend niet alleen een prachtige winnaar, maar vooral over de indrukwekkende wijze waarop de 25-jarige Nederlander dit deed zal nog lang worden nagesproken.Matthieu van der Poel op het podium met Kragh Andersen (2e plek) en Küng (3e)

Matthieu van der Poel op het podium met Kragh Andersen (2e plek) en Küng (3e)

Met nog liefst 50 kilometer te gaan in de slotrit naar Geraardsbergen startte hij op de fameuze Muur met een ongekende solo. Uiteindelijk bleef hij zijn grootste belagers slechts enkele seconden voor.

Niet alleen genoeg voor de winst in de slotetappe, maar ook voor de eindzege en de groene leiderstrui. De Deen Soren Kragh Anderson en de Zwitser Stefan Küng legden beslag op plek twee en drie.

Na Tom Dumoulin, Matej Mohoric en Laurens De Plus kreeg de BinckBank Tour daarmee opnieuw een winnaar om trots op te zijn.


Nederlandse etappes geschrapt

En dat was niet alleen een prachtige kroon op een ronde die wederom tot op de laatste kilometer spannend was, maar ook een beloning voor de organisatie van de wedstrijd die niet alleen de afgelopen maanden maar ook tijdens de koers zelf volop moest improviseren om de ronde überhaupt te kunnen verrijden.

Nadat de ronde dit voorjaar na de uitbraak van de coronacrisis eerst werd geschrapt en later werd verschoven naar eind september gooide het virus direct na de start opnieuw roet in het eten. Vlak voordat de renners in Nederland aan de tweede etappe zouden beginnen werd duidelijk dat er geen toestemming zou komen om in Zeeland en Limburg te koersen. Daarom moest het rittenschema in no time worden aangepast, met als resultaat een extra rustdag en enkele aangepaste etappes over louter Belgische grondgebied.

Maar de koers werd er niet minder spannend en spectaculair van en vooral op de televisie konden de noodgedwongen thuisblijvende wielerliefhebbers genieten van een prachtige wedstrijd.

Naast uiteraard felicitaties voor winnaar Matthieu van der Poel zijn we als naamgever van de BinckBank Tour dan ook trots dat de organisatie van de wielerkoers ondanks alle coronategenslagen toch weer een zeer fraaie vierde editie mogelijk heeft gemaakt.

Meer uitslagen, verslagen en klassementen zijn te vinden op de officiële wedstrijdpagina van de BinckBank Tour.

Koerskenners

Kunt u geen genoeg krijgen van het wielrennen? Kijk dan verder: in onze video-serie Koerskenners testen we de (beleggings)kennis van BEAT-renners Laurine Van Riessen en Jan Willem van Schip en Team Sunweb-renners Nils Eekhoff en Cees Bol. U kunt de video's hier bekijken:


Videoserie: De Koerskenners 

 


Beleggen kent risico’s, uw geld kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?