• Actualiteit

Meer beleggers willen vermogen opbouwen

Forse groei beleggende jongeren en vrouwen

Het aantal Nederlandse beleggers is het afgelopen jaar fors gegroeid, waarbij vooral het opbouwen van vermogen de belangrijkste motivatie was.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waarbij wordt becijferd dat inmiddels een op de vijf Nederlandse huishoudens belegt. Vorig jaar steeg dit aantal met liefst 160.000, ofwel 11 procent, tot 1,6 miljoen beleggende huishoudens.

Mede door de lage spaarrente noemde daarbij tweederde van de startende beleggers de behoefte aan meer rendement als belangrijkste reden om te starten met beleggen.


Vermogensopbouw via fondsen

Ook bij BinckBank kiezen steeds meer beleggers er voor om naast een belegging in individuele aandelen ook een deel van hun vermogen te investeren in meer gespreid beleggende beleggingsfondsen en ETF’s. Vooral door gebruik te maken van een periodieke order of vaste maandelijkse inleg kan hiermee stap voor stap vermogen worden opgebouwd.

Hieronder vindt u een lijst met de op dit moment populairste beleggingsfondsen en ETF’s onder BinckBank-beleggers (op basis van belegd vermogen).

Deze fondsen moeten niet worden gezien als een beleggingsaanbeveling, maar vormen een opsomming van de momenteel populairste ETF's en beleggingsfondsen onder BinckBank-beleggers (op basis van belegd vermogen). Mocht u overwegen in een van deze fondsen te investeren dan raden wij u aan u eerst verder te verdiepen in het fonds en haar beleggingsstrategie.


# Top-5 ETF's Top-5 Beleggingsfondsen
1 iShares Core MSCI World Obam
2 VanEck Global Equal Weight Vanguard Global Stock Index Fund
3 VanEck AEX Triodos Groenfonds
4 Vanguard FTSE All-World Kempen Global High Dividend Fund
5 iShares AEX Skagen Global
(op basis van belegd vermogen bij Binck-beleggers)

Corona-starters: jonger en vaker vrouw 

Volgens de AFM heeft ook de coronacrisis een belangrijke rol gespeeld om te starten met beleggen, aangezien veel huishoudens de forse koersdalingen van vorig jaar aangrepen om in te stappen.

Opvallend is ook dat vorig jaar veel meer jongeren zijn gestart met beleggen. Meer dan de helft van de starters was vorig jaar tussen 18 en 34 jaar oud. Ook zijn nieuwe beleggers vaker hoger opgeleid en is bijna de helft van hen vrouw.

Daarnaast wordt de  groei van het aantal (jonge) zelf beleggers ook deels toegeschreven aan de opkomst van gebruikersvriendelijke beleggingsapps. Ook bij BinckBank zien we de laatste jaren een forse toename van het gebruik van onze Binck-app.


Laten Beleggen

Overigens kunt u bij BinckBank via Binck Forward en Binck Comfort ook al beleggend vermogen opbouwen door uw geld door ons te laten beleggen.

Uw – maandelijkse – inleg wordt dan door ons geïnvesteerd op basis het vooraf door u opgegeven risicoprofiel en uw tijdshorizon. Verder hoeft u zelf niets te doen. Meer informatie over Binck Forward en Binck Comfort vindt u hier.


Meer over Laten Beleggen bij Binck

Beleggen kent risico’s, uw geld kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?