• Duurzaam beleggen

Nederlandse Staat op de duurzame tour

Groen beleggen met Wopke

            DIT IS EEN RECLAME-UITING

Duurzaam beleggen via speciale beleggingsfondsen en aandelen was al langer mogelijk, maar sinds deze week kan dit ook via de allereerste groene obligatie van de Nederlandse Staat.

Beleggers reageerden enthousiast op de duurzame lening van minister Wopke Hoekstra van Financiën en tekenden voor liefst 21 miljard euro in op de 20-jarige lening, waarmee duurzame projecten zullen worden gefinancierd.

Uiteindelijk haalde de overheid op 21 mei bijna 6 miljard euro op en betaalt het de institutionele beleggers daarvoor een effectief rendement van 0,557 procent uit.

Duurzaam beleggen populair

Eerder bleek ook al uit onderzoek van BinckBank dat groen beleggen nog steeds in populariteit groeit onder particuliere beleggers. Niet alleen door te investeren in fiscaal gesteunde groeifondsen, maar ook andere duurzame beleggingen zijn daarbij in trek.

De Nederlandse overheid wil de eerste ‘green bond’, die tevens direct een triple a rating kreeg, de komende maanden nog een paar keer heropenen en uiteindelijk via institutionele investeerders 10 miljard euro in totaal ophalen.

Groene obligatie beschikbaar bij BinckBank

Maar ook particuliere beleggers kunnen sinds deze week de groene obligaties aanschaffen en daarin handelen. BinckBank maakt dit vanaf vandaag als eerste Nederlandse broker via haar platformen mogelijk.

Op onze platformen kunt u de bijzondere lening 0,5% 2019-2040 lening vinden via ISIN NL0013552060.

Mocht u overwegen in de groene obligatie te willen beleggen dan is het uiteraard verstandig dat u eerst de informatie (onder andere op de website van het ministerie van Financiën) over de lening goed doorleest. Daarbij staat ook onderstaande one pager:

Duurzaam beleggen bij BinckBank

Wilt u meer weten over groen en duurzaam beleggen bij BinckBank? Raadpleeg dan ook onze speciale pagina over dit onderwerp.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?