• Beursgangen & Emissies

Nederlandse staat verkoopt opnieuw 7 procent aandelen ABN Amro

Overheid houdt nog steeds meerderheid van 63 procent

De Nederlandse staat heeft opnieuw een belang van circa 7 procent in ABN Amro verkocht.

De verkoop van de 65 miljoen certificaten van aandelen leverde de overheid bijna 1,5 miljard euro op, zo berekende het ANP en andere media.

De Nederlandse staat nationaliseerde ABN Amro in 2008 op het hoogtepunt van de kredietcrisis, toen in Europa en ook elders in de wereld veel banken onder zware druk stonden.

De bank was kort daarvoor overgenomen door een consortium, waarbij het grootste deel van de bank in handen kwam van Fortis. De Belgisch Nederlandse bank bezweek echter onder de financiele onrust, waardoor overheidsingrijpen noodzakelijk werd.

Meerderheidsbelang
Eind 2015 werd besloten een minderheidsbelang van de bank weer naar de beurs te brengen. Op 20 november van dat jaar ging het eerste pakket aandelen voor 17,75 euro van de hand, waarop ook veel particulieren inschreven.

In november verkocht de overheid onderhands een tweede pakket van 7 procent. Met de verkoop van het tweede belang van 7 procent heeft de staat volgens de persberichten nog altijd een meerderheid van 63 procent van ABN Amro in handen. Doel is dit uiteindelijk volledig af te stoten.

De verkoop van het belang van 7 procent verliep net als vorig jaar niet via particuliere beleggers. Alleen institutionele partijen konden instappen. De certificaten leverden minister Dijsselbloem (Financiën) per stuk 22,75 euro op, ofwel een korting van 2 procent op de slotkoers van dinsdag.


Gerelateerde fondsen

Fonds Koers ISIN
ABN Amro Group Cert. 23,24 ( 29 juni - 09:40) NL0011540547

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?