• Lijstjes

De particuliere belegger in oktober 2020

Nio rijdt Tesla voorbij

Oktober was voor veel Binck-beleggers een maand met twee gezichten. Waar de financiële markten aanvankelijk de weg omhoog insloegen, werden de winsten in de tweede helft over een breed front weer ingeleverd.

Hoewel Royal Dutch Shell en ING Groep in oktober bij Binck-beleggers de meest verhandelde aandelen waren, bleken investeerders
ook gespitst op aandelen van bedrijven die zich bezighouden met nieuwe energie, batterijen en andere duurzame vervoersoplossingen.

Zo telt de Amerikaanse top-10 deze maand met Nio (voor het eerst voor Tesla), Tesla, Plug Power, Nikola en FuelCell Energy liefst vijf fondsen uit deze sector bij de eerste acht en is op de Europese markten Gaussin bezig met een opmars.

De zoektocht van beleggers naar nieuwe, slimme en duurzame oplossingen is ook zichtbaar in de fondsenlijstjes, met bij de beleggingsfondsen het NN Smart Connectivity Fund voor het eerst bovenaan de lijst. 

Ook aandelen die – zowel positief of negatief – worden beïnvloed door het coronavirus blijven duidelijk in het vizier van beleggers, met in de Europese top-10 twee fondsen – Air France KLM en Novacyt – die aan de kop van de lijst al maandenlang stuivertje wisselen.


Overzicht transacties en belegd vermogen oktober 2020

De maandelijkse overzichten van de populairste aandelen in Nederland, Europa en de VS en ook beleggingsfondsen en ETF’s van oktober vindt u in ons maandoverzicht.


 Maandoverzicht populaire aandelen

 

Uiteraard zegt de populariteit niets over het koerspotentieel van de bewuste aandelen. Lees u daarom goed in voordat u overweegt in een van onderstaande bedrijven te investeren. Beleggen kent immers risico, uw geld kan ook minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?