Onafhankelijk in 2019

Drie onafhankelijkheidsdoelen voor in het nieuwe jaar

            DIT IS EEN RECLAME-UITING

Welke doelen stel jij voor 2019 om je onafhankelijkheid een stapje dichterbij te brengen? Bekijk onze eigen top 3. Zit jouw doel ertussen?

Het is januari. De eerste maand van het nieuwe jaar. De maand van goede voornemens. Wat zijn die van jou dit jaar? Of heb jij geen nieuw jaar nodig om te beginnen met goede voornemens en biedt elke dag voor jou nieuwe kansen?

Bij BinckBank hebben we onze eigen top 3 van goede voornemens op een rij gezet. Herken jij jezelf in een van deze?

1. Bouw geld op voor een mini-pensioen

Bij een mini-pensioen maak je, in tegenstelling tot een sabbatical, geen afspraken met je werkgever om bijvoorbeeld over drie maanden weer aan de slag te gaan. Je laat écht even alles los om te ontdekken wat je echt wilt in het leven. Mits goed gepland kan een mini-pensioen een levens-veranderende ervaring zijn. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen die voor een langere periode afscheid nemen van hun werk, een stuk gelukkiger en productiever terugkeren op de arbeidsmarkt. Dus waarom zou je wachten tot je 60(+) bent? Natuurlijk is er de praktische vraag: hoe ga je het betalen? Begin klein! Je hoeft niet meteen een jaar weg. En start met het geleidelijk opbouwen van het benodigde bedrag. Als je bijvoorbeeld vandaag begint met een inleg van € 2.500 en de komende 5 jaar elke maand € 250 belegt, dan kun je na die periode al een startbedrag van € 18.450 voor je mini pensioen hebben! (zie het gedeelte 'Uitleg' voor de berekening).

2. Investeer in zelf ontwikkeling

2018 is voorbijgevlogen. Je hebt het druk gehad en bent een stukje ouder en wijzer geworden. Maar wát wil je bereiken in 2019 en hoe kom je daar?

  1. Is het tijd voor de volgende carrièrestap? Wellicht is dit het moment om je aan te melden voor die ene opleiding.
  2. Opschalen van startup naar groter bedrijf? Misschien heb je een goede businesscoach nodig die met jou spart en jou tot grootse inzichten brengt.
  3. Bang om in het vliegtuig te stappen? Hoog tijd om hulp in te schakelen en die angst te overwinnen. 2019 wordt het jaar van vrijheid en onafhankelijkheid, en het jaar waarin je je niet meer laat belemmeren door wat dan ook. Investeer in jezelf.

3. Investeer in wat je het allerliefste doet

Iedereen denkt er wel eens over na: Als ik meer geld zou hebben dan zou ik… “Professioneel triatleet worden en op elk continent wedstrijden doen”. “Een wijnchateau in Zuid-Afrika kopen en m’n leven wijden aan de perfecte ‘braai’”. “Een winkel in design woonartikelen beginnen”. Klinkt goed toch? Het lijken vaak dromen te zijn die thuishoren in het programma ‘Het roer om’. Maar dat hoeft niet! Je hoeft niet meteen je baan op te zeggen. Begin namelijk met investeren in een verkleinde versie van je droom. Als dit is waar je energie van krijgt, is het een kwestie van structureel voldoende geld opzijzetten zodat jij in een vooraf bepaalde termijn je streefbedrag opbouwt.

Dream big, start small

Je hebt geen nieuw jaar nodig om te starten met het nastreven van je doelen, maar het is januari en dat is traditioneel de maand dat men in actie komt. Hoe jij start? Door het openen van een rekening bij Binck Forward. Bepaal voor jezelf het streefbedrag en reken terug hoeveel jij daarvoor per maand opzij moet zetten. Stel dit bedrag in als automatische incasso en vink je eerste goede voornemen al af! Dat is lekker het nieuwe jaar beginnen.


Start nu met Binck Forward

Uitleg

Er is gerekend met het behaalde bruto rendement in 2016 (3,20%), 2017 (1,34%) en 2018 tot oktober (0,96%) van Binck Forward op basis van het lage risicoprofiel. 1,83% is het gemiddelde van de jaarlijkse rendementen.

Gebruikte gegevens:
Startkapitaal bij aanvang: € 2.500,-
Periodieke inleg: € 250,- per maand
Looptijd: 5 jaar
Jaarlijks bruto rendement: 1,83%
Belast in box 3: Ja, tarieven 2019
Heffingsvrij vermogen: Ja, voor één persoon

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Opmerkingen:

  1. Bij de box 3 belastingheffing wordt er gekeken naar het vermogen op 1 januari van het betreffende jaar. Dit is ook zo in de berekening verwerkt.
  2. Het heffingsvrij vermogen in box 3 is geïndexeerd (CPI, 1,6%) meegenomen in de berekening.

 

Bron: berekenhet.nl

Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend. Beleggen brengt risico's met zich mee, je inleg kan verloren gaan.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?