• Tips & Tricks

Periodiek beleggingsplan

Stap voor stap werken aan de groei van je vermogen

            DIT IS EEN RECLAME-UITING

Herken jij dat ook? Je wilt eigenlijk elke maand wat geld opzij zetten, maar het lukt maar niet?

En dat terwijl je in de toekomst graag nog eens die mooie reis wilt maken, een huis wilt kopen of gewoon lekker een paar jaar eerder met pensioen wilt gaan.

Toch hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn. Als je het tenminste echt wilt en je je goed aan een aantal belangrijke regels houdt. Dan gaat het via Binck Forward zelfs vanzelf en kan je met een periodiek beleggingsplan in tien jaar – of een langere periode – mogelijk  een mooi bedrag opbouwen.

Hoe  maak je zo’n periodiek beleggingsplan? Dat lees je in dit handige stappenplan.

Jouw periodiek beleggingsplan in 6 stappen:


Stap 1: Bepaal een doel waarvoor je écht wilt gaan

Elke maand geld opzij zetten gaat niet vanzelf. Je moet het ook echt willen. En dus ook bereid zijn er andere dingen voor te laten. Dat werkt het beste als je een mooi doel voor ogen hebt. Bepaal dit doel, bijvoorbeeld een verre reis, een mooi huis of een sabbatical, en maak met jezelf de afspraak dat je het hiervoor gaat doen.


Stap 2: Bepaal je maandbedrag

Hoe meer je maandelijks opzij zet des te harder je vermogen kan groeien. Ook kleine bedragen van 50 of 100 euro kunnen over een langere periode al een flink bedrag opleveren. Kijk hoeveel je maandelijks opzij kunt zetten of waar je nog kunt besparen. En reken uit hoeveel nodig is om je doel, stap voor stap, te bereiken. Via deze volgende tool kun je dat zelf al checken.


Stap 3: Kies een vast beleggingsmoment

Wanneer je weet hoeveel je maandelijks moet overhouden is het belangrijk dat je een goed moment kiest waarop je dit geld ook echt periodiek opzij zet. Doe dit bijvoorbeeld elke eerste dag van de maand of – en vaak nog makkelijker – vlak nadat je iedere maand je salaris hebt ontvangen.


Stap 4: Bepaal hoe je belegt

Beleggen brengt risico’s met zich mee en je inleg kan minder waard worden. Maar ook blijkt dat beleggen op de langere termijn doorgaans een hoger rendement kan opleveren dan sparen. Je kunt er voor kiezen iedere maand zelf je beleggingen te selecteren, maar verreweg het makkelijkst is het geld automatisch te laten beleggen. Je maandelijkse inleg wordt dan gespreid belegd op basis van jouw persoonlijke risicobereidheid en tijdshorizon.


Stap 5: Kies voor automatisch periodiek beleggen

Geef eenmalig de opdracht maandelijks een vast bedrag te beleggen. Dit kan dan mogelijk tot een mooi bedrag uitgroeien en heeft ook andere voordelen. Zo hoef je zelf niet na te denken wat het beste moment is om te investeren. Dit gebeurt immers automatisch. Bovendien wordt zo gespreid ingestapt.


Stap 6: Discipline, discipline, discipline

De laatste stap in je periodiek beleggingsplan is misschien wel de belangrijkste. Discipline is key! Dus blijf bij je plan en houdt die maandelijkse stortingen vol. Alleen dan kun je dat mooie bedrag dat je wilt bereiken mogelijk ook echt, op het voor jou belangrijke moment, realiseren.


Ja, dit wil ik! Maar hoe kan ik starten?

Wil jij ook maandelijks geld opzij zetten voor een mooi doel in de toekomst? En stap voor stap mogelijk een mooi bedrag opbouwen?

Begin dan nu met maandelijks je periodiek beleggingsplan uit te voeren via Binck Forward. Eenvoudig en automatisch vermogen opbouwen voor later. Volgens jouw persoonlijke plan.

Hier vind je meer informatie en kun je meteen heel eenvoudig online een rekening openen.

Risico's zijn er altijd: het blijft tenslotte beleggen. Maar door de markt nauwlettend te volgen en je geld maximaal te spreiden, proberen we de risico’s zoveel mogelijk te beperken. We geloven niet in het voorspellen van de markt, maar in het spreiden van de risico’s

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Jouw inleg kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?