• Tips & Tricks

Periodiek beleggingsplan

Stap voor stap werken aan de groei van uw vermogen

            DIT IS EEN RECLAME-UITING

Herkent u dat ook? U wilt eigenlijk elke maand wat geld opzij zetten, maar het lukt maar niet? En dat terwijl u in de toekomst graag nog eens die mooie reis wil maken, een huis wilt kopen of gewoon lekker een paar jaar eerder met pensioen wilt gaan.

Toch hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn. Als u het tenminste echt wilt en u zich goed aan een aantal belangrijke regels houdt. Dan gaat het via Binck Forward zelfs vanzelf en kunt u met een periodiek beleggingsplan in tien jaar – of een langere periode – mogelijk een mooi bedrag opbouwen.

Hoe maakt u zo’n periodiek beleggingsplan? Dat leest u in dit handige stappenplan.

Uw periodiek beleggingsplan in 6 stappen:

 • Stap 1: Bepaal een doel waarvoor u écht wilt gaan

  Elke maand geld opzij zetten gaat niet vanzelf. U moet het ook echt willen. En dus ook bereid zijn er andere dingen voor te laten. Dat werkt het beste als u een mooi doel voor ogen hebt. Bepaal dit doel, bijvoorbeeld een verre reis, een mooi huis of een sabbatical, en maak met uzelf de afspraak dat u het hiervoor gaat doen.

 • Stap 2: Bepaal uw maandbedrag

  Hoe meer u maandelijks opzij zet des te harder uw vermogen kan groeien. Ook kleine bedragen van 50 of 100 euro kunnen over een langere periode al een flink bedrag opleveren. Kijk hoeveel u maandelijks opzij kunt zetten of waar u nog kunt besparen. En reken uit hoeveel nodig is om uw doel, stap voor stap, te bereiken. Via deze volgende tool kunt u dat zelf al checken.

 • Stap 3: Kies een vast beleggingsmoment

  Wanneer u weet hoeveel u maandelijks moet overhouden is het belangrijk dat u een goed moment kiest waarop u dit geld ook echt periodiek opzij zet. Doe dit bijvoorbeeld elke eerste dag van de maand of – en vaak nog makkelijker – vlak nadat u iedere maand uw salaris hebt ontvangen.

 • Stap 4: Bepaal hoe u belegt

  Beleggen brengt risico’s met zich mee en uw inleg kan minder waard worden. Maar ook blijkt dat beleggen op de langere termijn doorgaans een hoger rendement kan opleveren dan sparen. U kunt er voor kiezen iedere maand zelf uw beleggingen te selecteren, maar verreweg het makkelijkst is het geld automatisch te laten beleggen. Uw maandelijkse inleg wordt dan gespreid belegd op basis van uw persoonlijke risicobereidheid en tijdshorizon.

 • Stap 5: Kies voor automatisch periodiek beleggen

  Geef eenmalig de opdracht maandelijks een vast bedrag te beleggen. Dit kan dan mogelijk tot een mooi bedrag uitgroeien en heeft ook andere voordelen. Zo hoeft u zelf niet na te denken wat het beste moment is om te investeren. Dit gebeurt immers automatisch. Bovendien wordt zo gespreid ingestapt.

 • Stap 6: Discipline, discipline, discipline

  De laatste stap in uw periodiek beleggingsplan is misschien wel de belangrijkste. Discipline is key! Dus blijf bij uw plan en houdt die maandelijkse stortingen vol. Alleen dan kunt u dat mooie bedrag dat uwilt bereiken mogelijk ook echt, op het voor u belangrijke moment, realiseren.


Ja, dit wil ik! Maar hoe kan ik starten?

Wilt u ook maandelijks geld opzij zetten voor een mooi doel in de toekomst? En stap voor stap mogelijk een mooi bedrag opbouwen? Begin dan nu met maandelijks uw periodiek beleggingsplan uit te voeren via Binck Forward. Eenvoudig en automatisch vermogen opbouwen voor later. Volgens juw persoonlijke plan.

Hier vindt u meer informatie en kun u meteen heel eenvoudig online een rekening openen.

Meer over Binck Forward

Risico's zijn er altijd: het blijft tenslotte beleggen. Maar door de markt nauwlettend te volgen en uw geld maximaal te spreiden, proberen we de risico’s zoveel mogelijk te beperken. We geloven niet in het voorspellen van de markt, maar in het spreiden van de risico’s

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?